banner564

Ölü sayısı 2 bini aştı

Son 80 yılın en şiddetli depremiyle sarsılan Nepal'de korkunç bir yıkım yaşanıyor

Ölü sayısı 2 bini aştı
banner598
 Nepal'de önceki gün meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yıkım büyüyor. Ölü sayısının 2 bini aştığı Nepal'e dünyanın birçok noktasından yardım teklifi yağıyor.
Orta Asya'da Çin ile Hindistan arasında yer alan dağlık ülke Nepal'de, cumartesi günü Türkiye saati ile 09.11 sıralarında meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 6.7 büyüklüğünde olan çok sayıda artçı deprem de meydana geldi. Nepal hükümeti, merkez üssü başkent Katmandu ile batısındaki Pokhara arasındaki bölgede olan depremin ardından tespit edilebilen ölü sayısının 2 bine yaklaştığını açıkladı. Reuters haber ajansı ise bu sabah itibariyle depremde can verenlerin sayısının 2 bin 150'ye ulaştığını duyurdu. Şu ana dek yaklaşık 5 bin de yaralı kaydedildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, yaklaşık 28 milyon nüfusa sahip Nepal'deki 4,6 milyon kişinin depremden etkilendiğini açıkladı.
Yerin sadece 2 kilometre derinliğinde oluşan depremin ardından kırsal kesimde haber alınamayan yerleşim yerleri olduğundan ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Türkiye’den yardım ekibi yolda
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi'nin (AFAD) koordinasyon ve yönetiminde 65 kişilik arama-kurtarma ekibi, Nepal'e yardım için yola çıktı. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) de, 40 kişiden oluşan bir ekip hazırladı.

Uluslararası yardımlar
ABD, Çin, Pakistan, Hindistan, Türkiye, İran, Kanada ve İsrail Nepal'e yardım gönderen ilk ülkeler arasında yer alıyor. Kızılhaç, Oxfam, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü gibi yardım kuruluşları da depremden etkilenenlere yardımcı olmak için bölgeye uzman göndermeye başladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473