banner564

Yunanistan gibi oluruz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, muhalefet partilerin ekonomik vaatlerini yerine getirmesinin mümkün olmadığını kaydetti ve ekledi:

Yunanistan gibi oluruz
banner598
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, katıldığı bir programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Siyasi partilerin seçim vaatleriyle ilgili değerlendirilmesinin sorulması üzerine Babacan, Türkiye'nin önemli bir seçime doğru gittiğini, bu seçimin ardından Türkiye'nin 2019'a kadar seçimsiz bir döneme gireceğini, cumhurbaşkanı, yerel ve genel seçimlerinin 2019'da olacağını söyledi. Son 13 yıldır ilk defa kesintisiz bir dönem olacağını söyleyen Babacan, 7 Haziran seçimlerinin bu nedenle çok belirleyici olacağını ifade etti.    
"Türkiye'nin demokratik yapısındaki en önemli problemlerinden biri muhalefet sorunu" diyen Babacan, "iktidara gerçekten alternatif olabilecek gerçekçi projeler ortaya koyan muhalefetin Türkiye'de hala olmamasının ciddi bir problem" olduğunu söyledi.

“Ekonomi allak bullak olur”
Seçim vaatlerinin yerine getirilmesi halinde ne olacağı sorusuna Babacan, "Bunların gerçekten Türkiye'de yapılacağına piyasalar, iş çevreleri inanıyor olsa bugünden zaten ekonomi allak bullak olur. Bugünden faizler en az yüzde 16-17'lere çıkar, daha da ilerisi olabilir. Çünkü piyasa hemen şu hesabı yapar bunlar gerçekten yapılacaksa, bu kadar para harcanacaksa, buna dönük tekrar piyasadan borçlanacaksa, devletin bu kadar çok borçlanmaya ihtiyacı olacaksa demek ki bu yüksek borçlanma ihtiyacı faizleri nasıl olsa artıracak diye bugünden" şeklinde yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473