banner564

Adliyede sergileyecekler

Kozalaklar, hükümlülerin elinde sanat eserine dönüştü

Adliyede sergileyecekler
banner598
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlüler, aldıkları eğitimle çam kozalaklarından kuş figürleri yaptı. 18 hükümlü, resim ve heykel atölyesinde, usta öğreticiler heykel modelcisi Engin Sarıoğlan ile resim öğretmeni Doğan Deniz Çalışkan'dan 3 ay eğitim aldı. Usta öğreticiler ve hükümlüler, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın gördüğü bir tablodan esinlenerek verdiği öneri üzerine, çam kozalaklarından kuş figürleri yaptı. 

Sanat eserine dönüştü
Kürkçüler Cezaevi kampüsü ve Toros Dağları'ndaki çam ağaçlarından toplanan kozalaklar, mahkûmların ellerinde sanata dönüştü. Gövdesi kozalaktan, ayakları metalden, başı da özel hazırlanan hamurdan yapılan figürlere "Kanatlı Kozalak" adı verildi.
Hükümlüler ayrıca, heykel ve resim sanatı üzerine aldıkları kursla Taş Köprü'den Yılan Kale'ye, Merkez Camisi'nden Büyük Saat'e Adana'nın birçok simgesinin rölyefini ve resimlerini de yaptı.
Hükümlülerin eserleri, "Dört Duvar Arasındaki Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası: Kanatlı Kozalaklar" adıyla Adana Adliyesi'nde sergilenecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474