banner564

Yargıdan şok karar

Mısır'da Yüksek İdari Mahkeme, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı HAP’ın kapatılmasına hükmetti

Yargıdan şok karar
banner598
Mısır Yüksek Mahkeme Başkanı Hakim Ferid Nezih Tenagu, Hürriyet ve Adalet Partisi'nin kapatılması talebi üzerine Parti İşleri Dairesi tarafından açılan davada HAP'ın kapatılmasına karar verdi. Aynı mahkemede bu karara itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.

“Siyasi bir karar”
Öte yandan, Hürriyet ve Adalet Partisi'nin Avukatı Mahmud Ebu'l-Ayneyn AA'muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu karar siyasi bir karardır, hukuki değildir. Biz şu andan itibaren aynı mahkemede verilen kararın iptali için dava hazırlıklarımıza başlamış bulunuyoruz." diye konuştu.
HAP'ın cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi Haziran 2012'de yüzde 52 oy alarak iktidara gelmişti. Mısır tarihinin ilk seçilmiş hükümeti olan HAP Kabinesi 3 Temmuz 2013'te gerçekleştirilen askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılmıştı. Darbenin ardından oluşturulan yönetim, geçen Aralık ayında Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) "terör örgütü" ilan etmişti. Mahkemeler de darbenin ardından yargılanan darbe karşıtı yüzlerce kişiye idam dahil çeşitli cezalar vermişti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474