banner564

7 ayda 700 bin turist

Türkiye turizminin gözde beldelerinden Muğla’nun Fethiye ilçesi ziyaretçi yoğunluğu yaşıyor

7 ayda 700 bin turist
banner598
   Muğla’nın Fethiye ilçesi  Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçeye yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 700 bin turistin geldiğini açıkladı. Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede geçen yıla oranla sportif faaliyetlerin genelinde artış  olduğunu söyledi.
   Turizm faaliyetlerinin sorunsuz ve kaliteli sürdürülmesi için denetimler yapıldığını anlatan Çalık, "Emniyet ve jandarma görevlilerimiz, hanutçuluk ve turizmi ilgilendiren diğer konularda sıkı denetimler yapıyor. Cezai işlemler gerektiğinde de uygulanıyor" dedi. 
    Kaliteli ve nitelikli faaliyet göstererek daha çok gelir elde edip, gelen turistlerin bölgeden memnun ayrılmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çalık, Fethiye'nin faaliyetleriyle marka olma yolunda emin adımlarla yoluna devam edeceğini belirtti. 
Yamaç paraşütü rağbette
   Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nin dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterildiğine dikkati çeken Çalık, yerli ve yabancı turistlerin de bölgede en çok yamaç paraşütü faaliyetine ilgi gösterdiğini anlattı. 
   Kaymakam Çalık, yılın 7 ayında, mayıs ayının bölgede yağmurlu geçmesine rağmen geçen yıl 675 bin olan gelen turist sayısının yüzde 25'lik artışla 700 bine ulaşmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474