banner564

Kapasite attırılacak

‘Boron’ marka temizlik deterjanının satışları beklentilerin çok üzerinde gerçekleşiyor

Kapasite attırılacak
banner598

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yeni bor stratejisiyle üretilen ve Eti Maden’in yaptığı Ar-Ge ile piyasaya sunulan ‘Boron’ marka temizlik deterjanının satışları beklentilerin çok üzerinde gerçekleşiyor. Bu nedenle ‘Boron’un üretildiği fabrikada vardiyalar arttırıldı, mesai 24 saate çıktı. Ayrıca kapasite arttırımı için yatırım yapılacak.

Hurriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bor madeninden üretilen ürünlerle ilgili çalışmaları hızlandırıyor. Bir süre önce piyasaya çıkan Boron deterjanı ile ilgili satışların beklentinin üzerinde olduğu belirtilirken, üretim için vardiya sayılarının arttırıldığı ve 24 saat mesai yapıldığı ifade edildi.
Eti Maden’in Ar- Ge projelerinin sonucu olarak Eskişehir Kırka fabrikasında üretilen deterjan Boron markasıyla piyasaya çıktı. Satış bilgilerini ticari sır olduğu için paylaşmayan Enerji Bakanlığı, satışların beklentinin üzerinde olması üzerine fabrikada üretim artışı için kapasite arttırmaya hazırlanıyor. Yetkililer, BİM, A101, Şok, Migros, Carrefour, Mopaş, Çağrı, Onur, Rammar, Sultan-Kütahya, Biçen, Kayseri Gross, Gökkuşağı, Pekdemir Çiftliği gibi marketlerde Boron’un satıldığını, ancak tanzim satışlarda satışın düşünülmediğini ifade ettiler.

Bordan üç gübre
Öte yandan Enerji Bakanlığı, toprağa takviye olarak eklenecek ve ürünlerin verimliliğini arttıracak “2-4 mm Granül Boraks Pentahidrat”, “2-4 mm Granül Kolemanit” ve “2-4 mm Granül Üleksit” adını verdiği üç farklı bor gübre geliştirdi.
Edinilen bilgiye göre bor yetersizliği bulunan topraklarda ve uygun bitki türlerinde verim artışı sağlayacak gübrelerden toz ürünler suda çözdürülerek veya damla sulamayla uygulanacağı gibi granül ürünler ise direkt toprağa dağıtılarak uygulanacak. Ayrıca granül gübreleri yüksek miktarda uygulanan diğer 2-4 mm azot, fosfor ve potasyum gübreleriyle karıştırılarak homojen bir dağılımla uygulama yapılabilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474