banner564

Şimdilik grev yok

Başbakan Erhürman’ın açıklamalarından memnun kalan El-Sen bugünkü eylemden vazgeçti

Şimdilik grev yok
banner598

 El-Sen, Başbakan Erhürman’ın "olumlu sözleri" doğrultusunda, geçtiğimiz günlerde bugün KIB-TEK’te başlatacaklarını duyurduğu süresiz grevi askıya aldı.

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, “verilen sözler tutulduğu sürece çalışma barışının bozulmayacağını ancak verilen sözlerin tutulmaması durumunda ise askıya aldıkları bu kararı hayata geçireceklerini” belirtti.
El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç yaptığı yazılı açıklamada, El-Sen olarak ısrarla üzerinde durdukları ve hassasiyet gösterdikleri net konunun, ülkenin en önemli stratejik kurumu olan KIB-TEK’i yaşatılması, daha çevre dostu bir üretime geçebilmesi ve hiçbir yere bağımlı kalmaması için gerekli yatırımların yapılması, kurumun siyasetin iki dudağı arasından çıkartılıp özerk bir yapıya kavuşturulması ve tüm bunların sonucunda insanların daha kaliteli ve daha ucuz enerji tüketmesi olduğunu vurguladı.

“Tutumu bizi mutlu etti”
Bu bağlamda geçmişten günümüze kadar sendika olarak duruşlarının açık ve net olduğunu dile getiren Özkıraç açıklamasında  özetle şöyle dedi:
 “Son olarak yukarıda bahsettiğimiz doğrultuda kararlar alıp adım atmak için harekete geçen KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun Başkanı olan Sayın Ahmet Hüdaoğlu’nun görevden alınması bizleri oldukça germiş, kafamızda birçok soru işareti yaratmıştır. Başbakan Tufan Erhürman’ın, ilgili Bakan olan Özdil Nami ve EL-SEN’in de hazır bulunduğu toplantıda sendikamızın hassasiyetlerini ve kurumun geleceğiyle ilgili hükümetin duruşunu kamuoyuna açık bir programa katılarak canlı yayında ifade etmesi bizleri mutlu etmiştir. 
Sayın Hüdaoğlu’nun görevden alınma sebebini geçerli bir neden olarak bulmasak da, sonuç olarak siyasi bir atama olan bir kişinin görevden alınmasını da siyasi bir karar olarak görüyoruz. Geçen süreç içerisinde sendika olarak gerek Sayın Hüdaoğlu, gerekse de mevcut yönetim kurulu üyeleriyle gayet uyum içerisinde çalışmış, hatta attıkları adımları desteklemiş bulunmaktayız. Dolayısıyla Sayın Erhürman’ın da dün ifade ettiği gibi bu atamanın sorumluluğu nasıl ki Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’nin siyasi sorumluluğundaydı, görevden almanın da siyasi sorumluluğu Sayın Nami’nin boynunda asılı durmaktadır. Günü geldiğinde iyi veya kötü anlamda bu bedeli ödeyecek olan önce bu siyasi sorumluluğu alan Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, sonra da ona bu konuda destek veren Başbakan Tufan Erhürman olacaktır.
Bu bağlamda geçtiğimiz gün almış olduğumuz süresiz grev kararımızı bugün itibarı ile askıya aldığımızı, sürecin takipçisi olacağımızı ve verilen sözler tutulduğu sürece çalışma barışının bozulmayacağını ancak verilen sözlerin tutulmaması durumunda ise askıya aldığımız bu kararı hayata geçireceğimizi kamuoyu ile paylaşırız.”   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473