banner564

Mat: Diyalog gelişmeli

Avrupa Alevi Konfederasyonu’nu, Meclis Başkanı’nı ziyaret etti

Mat: Diyalog gelişmeli
banner598
Meclis Başkanı Sibel Siber, Avrupa Alevi Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mat, KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
Kabulde konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, var olan kültürün yaşaması ve yaşatılmasının önemine dikkat çekerek, bu kültürlerin dünya mirası olduğunu belirtti.
İnsanoğlunun dünyada birbirine saygılı, birbirinin yapısına, kültürüne, örf adet geleneklerine saygılı yaşamasını arzu ettiklerini söyleyen Siber, insanoğlunun bunu başarabilmesiyle daha güzel bir dünyaya ulaşılabileceğini belirtti.
Avrupa Alevi Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mat, dünyanın her bölgesinde merkezlerle diyalog içinde olduklarını ve faaliyetler sürdürdüklerini dile getirerek, bu yıl da KKTC Alevi Kültür Merkezi’ne düzenledikleri ziyaret çerçevesinde Meclis Başkanı Sibel Siber ile de görüşerek çalışmalarını aktarmak istediklerini kaydetti.
KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya da, Avrupa Alevi Konfederasyonu’nun bir üyesi olarak her bölgede diyalog halinde olduklarını söyleyerek, kendi kültürlerini yaşamakta biraz sıkıntı çektiklerini fakat ileriki yıllarda bu sıkıntılara çözüm bulunacağını ümit ettiklerini belirtti.

Kağıt Sanatçıları Derneği ile de görüştü
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kağıt Sanatçıları Derneği’nden bir heyeti kabul etti.
Ziyarette konuşan Dernek Başkanı İnci Kansu, KKTC’de siyaset alanında çok az kadın olduğunu söyleyerek, Siber’in Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı yürütmesi ve başarılı olmasının kendilerine gurur verdiğini kaydetti; Siber’i kutladı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de “Sadece sanatçı değil sanatı öğreten sevdiren güzel insanlarsınız siz” dedi ve ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473