banner564

Net mesaj

Oktay, "Doğu Akdeniz'de Kıbrıslı Türklerin haklarının yanı sıra kendi hak ve menfaatlerimizi korumaya devam edeceğiz" dedi

Net mesaj
banner598

 Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz'deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını belirterek, "Doğu Akdeniz'de Kıbrıslı Türklerin haklarının yanı sıra kendi hak ve menfaatlerimizi korumaya devam edeceğiz" dedi.

Oktay, "Türkiye coğrafi, tarihsel, kültürel ve demografik olarak bir Avrupa ülkesi, güvenilir bir NATO müttefiki ve AB üyeliği adayıdır. Dolayısıyla, AB üyeliği stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor ve reform sürecine en yüksek siyasi düzeyde bağlıyız." diye konuştu.
İftar davetinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Oktay, Allah ile ve dostlarla yakınlaşılan ramazan ayında toplumsal bağlar kurulduğuna ve ihtiyaç sahiplerinin gözetildiğine dikkati çekti.
Büyükelçilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Oktay, "Bölgemizde ve küresel çapta meydana gelen hızlı değişimler, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) iş birliğinin gerekliliğini her zamankinden daha fazla kanıtlamaktadır. Komşumuz, müttefikimiz ve stratejik ortağımız Romanya'ya Türkiye'nin AB'ye katılım sürecine verdiği destek için özellikle teşekkür etmek isterim." diye konuştu. 
Türkiye'nin terörle mücadeleye ilişkin aldığı önlemlerin Avrupa'nın güvenliğine de önemli katkı sağladığını vurgulayan Oktay, AB'nin aday ülke Türkiye'den beklentilerini oluştururken Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorlukları da göz önüne alması gerektiğini belirtti.
Oktay, Türkiye'nin AB'ye aday diğer ülkeler ile eşit tutulması gerektiğini, uzatılan ve siyasi olarak engellenen katılım müzakerelerinin aslında teknik temelde ilerlemesi gerektiğini vurguladı. 
Doğu Akdeniz'deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını belirten Oktay, "Doğu Akdeniz'de Kıbrıslı Türklerin haklarının yanı sıra kendi hak ve menfaatlerimizi korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Yaklaşan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin, AB'nin geleceği için belirleyici olacağını belirten Oktay, "Avrupa halkının popülist ve ayrımcı eğilimlerin AP'yi ele geçirmesine izin vermeyeceğini umuyoruz. Kıtamızın geleceği, bugün karşılaştığımız zorlukları nasıl ele aldığımıza bağlıdır. Eylemlerimiz ve vizyonumuz belirleyici olacak." değerlendirmesinde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473