banner564

Önlem alınmalı

Bakan Dürüst’ü ziyaret eden MASİB Başkanı Akın, ikinci el araç satışlarının neredeyse yüzde 70’lik kısmının internet üzerinden yapıldığını söyledi

Önlem alınmalı
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği (MASİB) Başkanı İbrahim Akın’ı kabul etti.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, MASİB Başkanı İbrahim Akın kabulde yaptığı konuşmada, Gazimağusa’da satılan araçların muayene işlemleri için Lefkoşa’ya gelmeleri gerektiğini, sebebinin de Gazimağusa muayene istasyonunda kantar aletinin bulunmayışı olduğunu belirtti ve eksikliğin giderilmesini istedi.
Akın, ikinci el araç satışlarının neredeyse yüzde 70’lik kısmının internet üzerinden ve şahıslar tarafından yapılmasının sektörün en önemli sorunlarından biri olduğunu kaydetti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, dile getirilen eksikliklerin giderilmesine yönelik olarak çalışmaların sonuna gelindiğini, özellikle Gazimağusa’daki muayene istasyonlarına kantar kurulması için ivedilikle çalışma başlatıldığını söyledi.
Araç plakaları ile ilgili olarak yasal değişikliğin tepkilere yol açtığını ancak değişikliğin araç  plakalarının Avrupa Birliği standartlarına uyum için yapıldığını kaydeden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, araç satışı için de yasal çerçeve çizilmesi gerektiğini, konu ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı, gümrük ve ilgili tüm paydaşlarla konuyu görüşeceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473