banner564

Siber güvenlik işbirliği

Türkiye Savunma Sanayii Müsteşarlığı, aralarında ODTÜ Kuzey Kıbrıs’ında olduğu bazı üniversitelerle anlaşma imzaladı

Siber güvenlik işbirliği
banner598
Türkiye Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), bazı üniversitelerle siber güvenlik alanındaki insan kaynağı eksikliğinin giderilmesine yönelik siber güvenlik akademisi çalışma grubunun oluşturulması için iyi niyet anlaşması imzaladı.
Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı'nın sonunda, SSM ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Üniversitesi (İTÜ), ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü arasında iyi niyet anlaşması imzalandı. Anlaşmaya, SSM Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker, ODTÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Zeyrek, İTÜ Rektör Yardımcısı Alper Ünal ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Nazife Baykal imza attı.
İyi niyet anlaşmasına göre, Türkiye'de siber güvenlik alanındaki insan kaynağı eksikliğinin giderilmesine yönelik siber güvenlik akademisi çalışma grubunun teşkil edilerek akademi modelinin oluşturulması, strateji, yol haritasının belirlenmesi ve rol paylaşımlarının yapılması hususlarında karar alıcılara bilgi sunma maksadıyla ortak çalışmalar yapılacak.
Konferans sonunda yayımlanan deklarasyon metnine göre, siber güvenlik kümelenmesi oluşturulacak. Siber güvenlik kümelenmesinin teşkil edilmesi amacıyla, ilk olarak ilgili paydaşlarının yer aldığı kurucu yönetim kurulu kurulacak ve yönetim kurulu tarafından küme yönetiminin sağlanması için dernek kurulması faaliyetlerine başlanacak. Kümelenmeye yerli ve milli imkanlarla ürün geliştirme ve hizmet sunma faaliyetlerini gerçekleştiren firmalar belirlenecek ve giriş şartlarına uygun kümelenmeye dahil edilecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474