banner564

“Siyasi zafiyet yaşadık”

Bakan Atun, “Geçen 2 yılda suyun yönetimi konusundaki modelin ortaya konması gerekiyordu” dedi ve önemli bir de özeleştiride bulundu

 “Siyasi zafiyet yaşadık”
banner598
Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, katıldığı bir televizyon programında, son günlerin gündem maddesi olan su yönetimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Atun, hükümet ortakları CTP’nin su konusu için sürekli toplantı halinde olduğunu kaydederek, “CTP, hangi konumda olacağını yakın zamanda netleştirir ama işin bu noktaya gelmesine gerek yoktu” dedi.
KKTC hükümetlerinin Türkiye’ye suyun dağıtımının yap-işlet-devret modeliyle yapılacağına dair taaddüt verdiğini kaydeden Atun, dönemin başbakanı İrsen Küçük ile TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın bu konuda protokol imzaladığını, DP-UG ile CTP koalisyon hükümetinin de aynı protokole imza koyduğunu söyledi.
Atun, “Aynı ifadenin altında hem UBP'nin, hem CTP'nin hem de CTP ile DP-UG adına Özkan Yorgancıoğlu’nun imzası var. Bu imza Meclis’teki üç partiyi de bağlıyor. Karşıda bir devlet var. ‘Biz de bir devletiz’ diyoruz. ‘Yavru artık büyüsün’ diyoruz. Sözünü tutamayan bir büyük olur mu?” diye sordu. 

“Belirsizlik hala sürüyor…”
Geçen 2 yılda suyun yönetimi konusundaki modelin ortaya konması, dağıtıma ilişkin yatırımların yapılması, bütünlüklü görevin üstlenilmesi gerektiğini ifade eden Atun, “Son 2 yılda siyasi bir zafiyet yaşadık. Bu 2 yıl ömrümüzde boşa geçti” dedi.
Suyun dağıtımının hangi modelde yapılacağına dair belirsizliklerin halen sürdüğünü söyleyen Atun, “Bu belirsizliklerin aşılabilecek noktaya geleceğine inanıyorum. Hükümet ortakları arasında ciddi bir fikir ayrılığı olduğunu düşünmüyorum. Dağıtımın özel işletmeler tarafından yapılmasına ilişkin bir sorun olduğunu da düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

“BESKİ, siyasi bir yapı”
Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun şunları ekledi:
“Biz daha önce bu ülkede rekabet kurulu oluşturduk. Bu kurum, her geçen gün daha da güçleniyor. Hiçbir siyasi makamdan emir almadan, kendi doğrularını uyguluyor. BESKİ konusunda çok endişemiz var. BESKİ olduğu gibi siyasi bir yapı. UBP olarak hükümet görüşmelerinde bunu net şekilde masaya koyduk. Bağımsız bir denetleme kurulu oluşturulmasını ve özel bir şirketin dağıtım yaptığı modeli öngördüğümüzü söyledik.”

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473