banner564

Uyanıklıklarının bedeli ağır oldu

Sahte öğrenci belgesiyle vize borcunu sildirmek isteyen Nijeryalı Madojutula ve suç ortağı 4 bin lirayı ödeyemeyince cezaevine gönderildi

 Uyanıklıklarının  bedeli ağır oldu
banner616

Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi için gelen ancak uzun süre kayıt yaptırmadığı için vize borcu oluşan Nijerya uyruklu Yetunde Olajumuke Madojutula, vize borcunu sildirmek için sahte öğrenci belgesini Muhaceret Dairesi’ne verdi. 

Ancak evrakın sahte olduğunun anlaşılması ve polise haber verilmesi ile Yetunde Olajumuke Madojutula gözaltına alındı. 
Zanlı Yetunde Olajumuke Madojutula hafta sonu Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı. Zanlı bu süre içerisinde sahte belgeyi kendisine temin eden Ademola Omotayo Osıfeso’nun adını polise verdi. 
Polis, sahte evrak düzenleyen Osıfeso’yu da gözaltına aldı. Her iki zanlı dün yargılanacakları, “Sahte Evrak Düzenleme,Tedavüle Sürme” suçlarından teminata bağlanmak üzere yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Ancak mahkemenin 4 bin TL nakit teminat yatırılması şartını yerine getiremeyen zanlılar 15 gün süre ile cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 10:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474