banner564

Sorunlar masaya yatırıldı

Bakan Özyiğit’i ziyaret eden Kar-İş Başkanı, öğrenci taşımacılığındaki usulsüzlükleri savunmadıklarını vurguladı 

Sorunlar masaya yatırıldı
banner598

 Kamu Araçları İşletmecileri Birliği ( Kar-İş) yeni yönetimi ilk ziyaretini Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’e yaptı.

Kar-İş yönetimi Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’i ziyaret ederek sektördeki sıkıntıları masaya yatırdı. 
Ziyarette Kar-İş Başkanı Beksan Bekir Akandere kısa vadede ve ivedi olarak aşılması gereken konulardan bahsetmesinin yanı sıra, uzun vadede öğrenci taşımacılığının hangi kriterlerde yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı. Öğrenci taşımacılığı hakkında birçok usulsüzlüklerin olduğu yönünde çıkan haberler hakkında da konuşma yapan Akandere,  “Kesinlikle usulsüzlükleri  savunmuyoruz savunmayacağız, bizim derdimiz at izi ile it ayak izinin ayırt edilmesidir yönünde oldu. Ayrıca şu ana kadar hiçbir sözleşmenin yenilenmediğini ve acilen artı olarak 2018-2019 Eğitim yılına ait sözleşmelerin yapılması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 
Yeni yönetimin yaptığı ziyaretten memnun kalan Bakan Özyiğit, taleplerin hemen yerine getirilmesi için tüm öğrenci taşıma dosyalarının kar-iş ten onaylanarak, sureci hızlandırmak için  Bakanlığa iletilmesini istedi. Ayrıca Perşembe tekrar görüşmek için karşılıklı randevu verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474