banner564

En önemli sorun Metehan İşkencesi

Kıbrıslı Türkler Trodos’a, Rumlar da ucuz akaryakıta akın etti

En önemli sorun Metehan İşkencesi
banner598

 Onur ULAĞ

   Okulların tatil olmasını fırsat bilen Kıbrıslı Türkler; kar yağışının devam ettiği Trodos’a akın ederken, Kıbrıslı Rumlar da ucuz akaryakıt alımı için kuzeye akın etti.
   Trodos’a otobüslerle gitmeyi tercih eden çok sayıda vatandaş dün sabahın erken saatlerinden itibaren araçlarını Metehan sınır kapısı civarına park ederek güneye geçti. Yüzlerce Kıbrıslı Türk’ün akınına uğrayan Trodos’taki Rum esnaf da mutlu bir gün yaşadı.
   Kıbrıslı Türklerin lokanta ve cafe’lerde yemek yediği, ayrıca otobüslerin toplanma merkezinde bulunan seyyar satıcılardan kuru yemiş, şarap, zivaniya, sucuk satın aldığı görüldü.
   Geziye katılan ve duygularını Diyalog’a anlatan bir asile “Şubat tatili nedeniyle çocuklarımızı yurt dışına götüremediğimiz için Trodos’a geldik. Karı ancak burada görebiliyoruz. Güzel bir gün geçirdik”dedi.
   Bir başka aile ise kar heyecanı yaşamak için Trodos’a gittiklerini ve burada keyifli saatler geçirdiklerini söyledi.

Metehan’da izdiham

   Çok sayıda Kıbrıslı Rum ise dün sabahın erken saatlerinden itibaren ucuz akaryakıt almak için kuzeye geçmeye başladı.
   Lefkoşa’nın Metehan sınır kapısında uzun kuyrukların oluşması üzerine arada sıkışıp kalan Kıbrıslı Türkler de sıkıntı yaşadı.
   Kuzeye geçişlerden daha çok, dönüşlerde uzun kuyruklar oluşturan Rumlar, KKTC muhaceret memurlarının neden ‘ağır çalıştığını’ sordu. Muhaceret memurları ise eleman eksikliğine dikkat çekti.

Kabul edilemez bir durum

   Metehan’daki durumu yerinde inceleyen Diyalog Medya Grubu Direktörü Reşat Akar ise sosyal medya hesabından şu görüşleri paylaştı:
    Kimbilir ülkeyi yönetenler ve yüzlerce yardımcı, danışan, danışmayan şimdi nerede? Piknikte olanlara afiyet olsun! Ülkenin paraya ihtiyacı olsaydı; yakıt almak içim dalga dalga kuzeye geçen Rumlar’a ve Güney’e geçmek isteyen kendi hakkımıza Metehan kapısında bu işkence çektirilir miydi? Müthişiz müthiş!!!” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474