banner564

Yatırımlar sürecek

Net Holding Yönetim Kurulu üyesi Hande Tibuk, 20 yıldan beri Kıbrıs pazarında olduklarını söyledi

Yatırımlar sürecek
banner598
    Net Holding Yönetim Kurulu üyesi Hande Tibuk,  Kuzey Kıbrıs’taki yatırımların hızla devam ettiğini belirtirken, ulaşımda yaşanan sıkıntıların giderilmesi halinde bölgenin daha da canlanacağını söyledi.
   Tibuk, ‘Hotel-Restaurant’ dergisine yaptığı açıklamada, 2000’li yılların başında bölgeye yatırımların arttığını ifade ederek “ orada en büyük sıkıntı ulaşım. Maalesef Türkiye üzerinden uçaklar gelebiliyor. Bu ciddi bir sıkıntı. Fakat 2003 yılında sınırların açılmasıyla Larnaka Havaalanı da bir ulaşım noktası oldu. Çünkü Larnaka’ya dünyanın her yerinden uçuşlar var. Bu sayede misafirlerimiz otellerimize ulaşabiliyor” dedi.

Avrupa ve Ortadoğu pazarı
   Kuzey Kıbrıs’ta devlet teşviklerinin meyvelerini vermeye başladığını anlatan Tibuk, şöyle dedi:
    “Son 10 yılı incelediğimizde eskiden sadece Türkiye ve İngiltere üzerinden destinasyon olarak gelişler varken, şimdi en az 15 farklı Avrupa ve Ortadoğu’dan Kuzey Kıbrıs’a gelişler var. Bölgeye uçuşların artırılmış olması en önemli gelişmelerdendir. Çünkü Kıbrıs’ta her şey var. Bir turizm bölgesi olması için uzun sezonu, bozulmamış doğası, tarihi değerleri, sıcak insanları, yeme ve içmesi var.”
    TYD Başkanı Murat Ersoy’un da açıkladığı gibi, 2015’deAtlasjet’in Kıbrıs’a direkt uçuşlarının başlayacağını belirten Hande Tibuk “Vardır bir bildiği, biz de inanıyoruz. Politik çözüm eninde sonunda olacak. Biz bunu belki de çok önceden sezmiş bir şirket olarak yaklaşık 20 yıldır Kıbrıs pazarındayız. Son yıllarda bölgeye yatırımlarımızı daha da arttırıyoruz” diye konuştu.

Yan yana üç tesis
   Tibuk, Net Holding’in faaliyetlerini ve ileriye yönelik projelerini şöyle açıkladı:
   “Kuzey Kıbrıs işlenmemiş bir cevherdir. Biz şu anda bölgede beş otel ve casino işletiyoruz. Bir otel projemiz daha var. Yeni açtığımız Merit Royal’in hemen yanındaki eski Mare Monte Otelini yeniden yapıyoruz. İleride yan yana üç tane tesisimiz olacak.”
   Tibuk “Kıbrıs’taki son politik gelişmeler hakkında neler düşünüyorsunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı:
   “ Ada’nın birleşmesi, AB üyeliği ve bölgeye ambargonun kalkması konuşuluyor...
İki taraf şu anda tekrar görüşmelere başladı. Amerika ciddi bastırıyor.Bugün geldiğimiz konumda iki tarafın da anlaşması gerekiyor. Çünkü iki tarafın da birbirine ihtiyacı var. Zaten küçük bir ada. Şu an en önemli gelişme Akdeniz’de doğalgaz bulunmasıdır. Bunun dağıtımı nasıl yapılacak? En kısa yolu Türkiye üzerindendir, bu çok basit.” 

Rekabeti istiyoruz
   Hande Tibuk, yabancı markaların yatırımları konusunda ise şunları söyledi:
  “Güney tarafta biliyorsunuz ekonomik kriz var. Dolayısıyla mutlaka bir çözüm olacaktır. Kuzey Kıbrıs için şu an beklediğimiz açıkçası ulaşımın, havayolu uçuşlarının başlamasıdır. Bunun da ben bir yıl içinde olabileceğine inanıyorum. Biz tabii ki yatırımlarımızı bugünkü konjonktüre göre yapıyoruz. Yarın öbür gün direkt uçuşlar olacağının tabii ki garantisi yok. Olursa da yatırımlarımız iki üç katı değerli olacaktır. Bugün Marriot Grubu bir açıklama yaptı, bir anlaşma yaptıklarını duyurdu. Bu çok önemli bir gelişmedir. Uluslararası bir otel markasının Kuzey Kıbrıs’ta bir otelin işletmesini alması çok önemli bir gelişmedir. Bir tane daha açıklama gelecek çok yakında, onu da biliyorum. Uluslar arası otel firmaları da artık Rum lobisi ve baskısıyla karşılaşsalar da Kuzey Kıbrıs’ın çok ciddi bir potansiyeli olduğuna inandıkları için burada yer atmaya çalışıyorlar. Biz de Merit Grubu olarak Adanın en büyük ve birinci yatırım grubu olduğumuz için bundan ileride çok ciddi faydalanacağız. Çünkü her yeni otel açılımı, uluslar arası markaların gelişi piyasayı geliştirecektir. Rekabeti istiyoruz, gelsinler.”

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473