banner564

Çalışana umut verdi

İçişleri Bakanı ile görüşen LTB Başkanı Harmancı, maaşların önümüzdeki hafta ödenebileceğini söyledi

Çalışana umut verdi
banner598
İçişleri Bakanı Teberüken Uluçay Belediyelere başlattığı ziyaretler çerçevesinde dün de Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti. Uluçay'a Müsteşarı Salih Tacan Ersümer ve Özel Kalem Müdürü Vechi Cezaroğlu eşlik etti. 
İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ziyarette yaptığı konuşmada, 2015 yılında, yeni bütçe döneminde Belediyelerin bütçeleri ile birlikte, yeni uygulamaların Yerel yönetimlere bir dinamizm getireceğini düşündüklerini belirterek, bu süreci Başkanlarla birlikte değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi. 
28 belediyede yeni yöneticileri süratle ziyaret edip belediyelerin daha iyi hizmet verebilmelerine dönük yapılacak çalışmaları istişare edeceklerini dile getiren Uluçay, herkesin yüksek standartta hizmet alma hakkını sağlamak için kendilerinin de ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
Lefkoşa Belediyesi’nin başkente hizmet verecek olmasının önemine değinen Uluçay, “Lefkoşa Belediyesi’nin birikmiş birçok sorunu olan bir belediyemiz olduğunu sizde biliyorsunuz. Ama dört yıllık bir dönem içerisinde bu sorunların asgariye indirilmesi ve elbette hizmet standardının yükseltilmesi hepimizin temel amacı olacaktı” dedi.

Harmancı: Sıkıntının kaynağı hesap limiti
LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, belediyenin sıkıntılarını bildiklerini, özellikle maaş sıkıntısına çözüm bulmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Önümüzdeki hafta maaşları çözüyoruz” dedi.
Çeşitli basın organları ve sosyal medyada “belediyenin parası varmış fakat ödenmiyormuş” gibi bir yaklaşım oluştuğunu belirterek bu konuyu aydınlığa kavuşturmak istediğini ifade eden Harmancı, “Sıkıntının kaynağı hesap limitinin düşmesinden kaynaklı. Biz kendi limitimizi bugüne kadar ürettiğimiz kaynakla kullanılabilir hale getirmeye çalışıyoruz.

“Sultan ve padişah değiliz”
Çalışmalarımız olumlu gitmektedir. Tabi ki bizi bekleyen süreç bir bayramlık bir de öteki maaştır. Bununla ilgili yeni yapılandırmanın yollarını arıyoruz. Maliye Bakanlığı ile de borç yapılandırma komitesi ile de görüşüyoruz. Cuma gününe kadar alabildiğimiz teklifler olursa bu hafta belediye meclisi, daha sonra borç yapılandırma komitesiyle daha hızlandırılmış bir çalışmaya gideceğiz” dedi. 
Lefkoşa halkının bugün pek çok temel hizmeti ağır aksak alabildiğini, ağır bir personel yapısının olduğunu, memurla işçi arasındaki dengesizliği de herkesin farkında olduğunu söyleyen Harmancı, “Tabi ki biz sultan ve padişah değiliz. Yasalar ve ilgili kurallar nezdinde hareket edebiliyoruz.
Bütün sınırlarımızı zorlamaya çalışıyoruz. Maddi sıkıntılarımızı da mazeret olarak değil çözümlenmesi gereken problemlerimizden biri olarak görmekteyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474