banner564

Tarihe tanıklık eden kareler

Anadolu Ajansı, harekat öncesi ve sonrasında çekilen fotoğraflar arasından özel galeri hazırladı

Tarihe tanıklık eden kareler
banner598
Evlerini terk etmek zorunda kalanların sıkıntılı yaşamları, yakınlarını kaybedenlerin gözyaşları... Adaya paraşütle inen Türk askerleri ve Mehmetçiğe sevgi gösterilerinde bulunan ada halkı... Kıbrıs Barış Harekatı'na ait bu ve bunun gibi birçok olayın anlatıldığı tarihi fotoğraflar, Anadolu Ajansı'nın arşivinden hazırlanan özel galeride kamuoyuyla paylaşıldı.
Anadolu Ajansı, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü öncesinde arşivindeki fotoğrafları inceledi. Harekat öncesi ve sonrasında çekilen onlarca fotoğraf arasından özenle seçim yapan editörler, harekata özel galeri hazırladı. Anadolu Ajansı'nın internet sitesinden paylaşılan fotoğraf galerisinde, harekatın bilinmeyen yönleri sunuldu.
Adada Türk halkının yaşadığı sıkıntıların anlatıldığı fotoğraflarda Rumların saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlar dikkat çekiyor. Evlerinden ayrılan Türklerin çadır ve kamu binalarındaki zorlu yaşamlarının gözler önüne serildiği fotoğraflarda, kamyonlara yükledikleri eşyalarıyla evlerinden ayrılmaya hazırlananlar da yer alıyor.

Mehmetçik sevgi göstersiyle karşılandı
Türk askerinin halk tarafından sevgi gösterileriyle karşılandığı karelerin de bulunduğu galeride, çocukları seven Mehmetçik ile askerlere su ikram eden ada halkının fotoğrafları dikkat çekiyor. Rumlar tarafından katledilen Türklerin bulunduğu toplu mezara da yer verilen fotoğraflar arasında mevzideki askerler, Kıbrıs sokaklarındaki Türk Silahlı Kuvvetlerine ait zırhlı araçlar da bulunuyor.
Çatışmalardan zarar gören binalar ile yakınlarını kaybedenlerin üzüntüleri de galerideki fotoğraflar arasında dikkati çekiyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473