banner564

5. buluşma Kasım’da

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısırlı liderler yeniden biraraya gelecek

5. buluşma Kasım’da
banner598
   Rum lideri Nikos Anastasiades’in, Kasım ayında Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El Sisi ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı Lefkoşa’da ağırlayacağı bildirildi.  Konuya ilişkin açıklama Rum Dışişleri Bakanı Yuannis Kasulides tarafından Ahram Al Arabi dergisine yapıldı.
    Açıklamada üç liderin bölgesel gelişmeleri ve üç ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğini ele alacakları, ayrıca bunun üç lider arasındaki beşinci görüşme olacağı belirtildi.
   Bu arada Rum lideri Nikos Anastasiades 37. Lefkara Festivali'nde yaptığı konuşmada geçmişteki hataları tekrarlamamak, ekonomik büyüme yolunu sürdürmek gerektiğini söyledi.
   Anastasiadis konuşmasında adada yaşanan ekonomik krize ve getirdiği sonuçlara değindi ancak şimdi ileriye bakma zamanı olduğunu belirtti. Anastasiades memorandumun tamamlandığını ve büyüme koşullarının yaratıldığını söyledi.
Yerel yönetimlerin karşılaştığı mali sorunlara da değinen Anastasiadis,  merkezi hükümetin bu konuda yardımcı olduğunu belirtti. Yerel yönetim reformunun ilerletilmesi durumunda hükümetin katkılarını artıracağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474