banner564

“İvedilikle çözüm bulunmalı”

Sağlık Dernekleri Platformu, yaşanan sorunlara dikkat çekti ve çağrıda bulundu

“İvedilikle çözüm bulunmalı”
banner598
Sağlık Dernekleri Platformu, sağlıkta yaşanan sorunlara ivedilikle çözüm bulunması çağrısında bulundu.
Platformdan yapılan açıklamada, hastaların en temel haklarının ihlal edildiği, sağlık alanında gelinen noktada hastanın sağlık hizmetlerine eşit bir şekilde ve zamanında erişim hakkının korunamadığı savunuldu.
Sağlık Dernekleri Platformu; sağlık bütçesinde koruyucu hizmetler ve evde bakım hizmetlerine yönelik sağlık politikaları ve programların geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan kaynağın göz önünde bulundurulmasını, 2018 yılı devlet bütçesinde sağlığa ayrılan payın dünya standardı seviyesine (yüzde 12’ye) çıkarılmasını ve sağlığa ayrılan kaynakların etkin şekilde yönetimi ve denetiminin yapılmasını talep etti.

“Sağlık hakkı en temel haklardan biri”
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yargının ikinci iş yasağına yönelik ‘mandamus’ kararından sonra aylar süren tartışmaların neticesinde kamu hekiminin yaz saatlerindeki çalışma saati bir saat eksiltilmiştir. Kamu hastanelerinde hizmet veren hekimlerin ‘tam gün mesaisi’ bu güne kadar etkin bir şekilde denetlenemediğinden, bundan sonraki süreçte hizmetin aksatılmadan verilebilmesi için gerekli önlemler alındı mı? İhtiyaç duyulan tüm branşlarda poliklinik hizmeti verilebilecek mi? Kanser tedavisi görenlere yetişkin onkoloğu ve çocuk çölyak hastaları için pediatrik gastroentroloji uzmanı hizmet verebilecek mi? Yurttaşların sağlık hizmetine erişmek için sabahın karanlığında hastaneye gelmesi yerine polikliniklerde randevu sistemine ne zaman geçilecek ? Bir yıldır çalışmayan kemik yoğunluğu ölçüm cihazı ne zaman hizmete girecek? Tıbbi bakım ve tetkik gibi kamu hastanelerinin veremediği tüm hizmetler için etkili bir sevk sistemi neden yok? Thalassemia hastalığı ile yaşayan bireylerin kan bulma çilesi ne zaman bitecek? İlaçlarını Sağlık Kurulundan alan hastaların eksilen pahalı ilaçları ve kamu eczanesinde sürekli eksilen ilaç sıkıntısı ne zaman son bulacak?”

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 05:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473