banner564

Her tarafta yağma

Rum İçişleri Bakanı, Larnaka’nın en gözde bölgesinde Türklere ait arazilerin, hak sahibi olmayan Rumlar tarafından kullanıldığını itiraf etti

Her tarafta yağma
banner598
Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis, Larnaka’nın en pahalı Mckenzie Plajı bölgesinde Kıbrıslı Türklere ait arazilerin, hak sahibi Rumlar tarafından kullanıldığını istiraf etti. Rum Bakan,   Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk taşınmazlarının yönetiminin düzeltilmesi konusunda son yıllarda büyük çaba sarf edildiğini de söyledi.
    Kathimerini gazetesine yer alan söyleşisinde Petridis, Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk taşınmazlarının hak sahibi veya göçmen olmayanların kullanımına verildiği durumların mevcut olduğunu, Rum hükümetinin bu tür kira sözleşmelerinde doğan yükümlülüklerinden kurtulmasının kolay olmayacağını söyledi.
   Rum İçişleri Bakanı, haksızlıkların ortadan kaldırılması ve Kıbrıs Türk taşınmazların hak sahiplerinin kullanımına verilmesi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve önlemler almakta olduklarını belirtirken konunun hassas olması sebebiyle dikkatli hareket edildiğini ifade etti.
    Özellikle Larnaka’nın “Mckenzie Plajı” bölgesindeki Kıbrıs Türk taşınmazlarını kullananların çoğunun hak sahibi olmayan kişiler olmadıklarının bilindiğini belirten Petridis, bölgede bulunan ve üçüncü şahıslara kiralanan Kıbrıs Türk taşınmazı üzerindeki sekiz restoranın sözleşmelerinin feshedildiğini, benzer durumdaki diğer yerler için de çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2017, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473