banner564

“Çalışmaya ara vermeden devam”

Londra’da gerçekleşen 16.Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yarışan Yiğitcan Hekimoğlu hem Londra hemde gelecekle ilgili görüşlerini paylaştı

“Çalışmaya ara vermeden devam”
banner598
16. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda final koşma başarısını yakalayan Türkiye Milli Takımı ile 4x100 Bayrak takımında yer alan sprinter atlet Yiğitcan Hekimoğlu ve antrenörü Celal Keleş süreci anlattı.
Yarış öncesi, yarış sonrası ve bundan sonraki süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Hekimoğlu ve Keleş, ülkede gördükleri ilgiden dolayı son derece mutlu olduklarını da kaydetti.

“Sakatlık durumu bizi endişelendirdi”
“Dünya Şampiyonası öncesinde sakatlık yaşayan sporcunuzu şampiyonaya hazırlama sürecinde neler yaşadınız?” sorusuna cevap veren antrenör Celal Keleş, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi yaşanan sakatlığın aynı bölgede olmasının kendilerini endişelendirdiğini belirterek “Aynı sakatlık olmaması da işimizi kolaylaştırdı. Bu sonuç psikolojik anlamda dayanma gücümüzü ve motivasyonumuzu arttırdı. Hemen bize her noktada yardımcı olan Dr. Nevzat Denerel ile görüş alışverişi yapıp süreci değerlendirdik” dedi. “Tedaviye paralel antrenmanlar verdiğim çok verimli bir iyileşme ve tedavi süreci geçirdik. Tabii gün ve gün psikolojik ve özgüven anlamında da yarışma şartlarına hazırlandık ve tedaviyi tamamladık” diyen Keleş Yiğitcan’ın bu süreçte son derece özverili olduğunun da altını çizdi. 

“İnanılmaz duygular yaşadım”
Yiğitcan Hekimoğlu ise sporcu olarak inanılmaz duygular ve tecrübeler yaşadığını belirterek “Bu inanılmaza biz inanmıştık ve bunu gerçekleştirmenin tarifi imkansız duygulara karşılık geldiğini söyleyebilirim. Biliyorum ki bu yolda artık insanımız için inanılmaz diye bir duygu olmayacak” dedi. 

“Her zaman inandım”
“Sporcu olarak ben kendime ve doğru çalıştığımıza her zaman inandım. Daha önce ulaştığımız hedefler ve başarılar orada olmamız gerektiğine olan motivasyonumu yükseltmemi sağladı” diyen Yiğitcan, sonuç olarak orada oldukları ve bu güzellikleri yaşadıkları için çok mutlu olduğunu kaydetti. 

“Bundan sonraki hedef Avrupa Şampiyonası”
Yiğitcan Hekimoğlu bundan sonraki ana hedefinin 2018 yazında Berlin’de düzenlenecek olan Avrupa Atletizm Şampiyonası olduğunu belirterek bununla birlikte kış sezonunda 60m derecelerini geliştirmek ve yaz sezonunda yapılacak olan Akdeniz Oyunlarında yer almak istediğini de vurguladı 

“Gelecek kaygımız olmamalı”
Antrenör ve sporcu olarak biz 9 yılda her türlü durumla karşı karşıya kaldık ve her zaman hedefimize odaklanmayı başardık. Çok yalnız hissettiğimiz zamanlar da oldu, övgü ve takdirin güzelliklerini de yaşadığımız zamanlar da” diyen Yiğitcan “biz bu işi eğer hak ettiğimiz maddi karşılığı almamıza göre yapsaydık kesinlikle bugüne gelemezdik” dedi. 

“Mevzuat hazırlanmalı”
Yiğitcan Hekimoğlu “Elit Sporcu ve Antrenör Pozisyonu ve İhtiyaçları’’ veya “Devlet Sporcusu ve Antrenörü Pozisyonu ve İhtiyaçları”nın karşılanacağı mevzuatın ve yıllık bütçesinin ana  bütçe içerisinde yer alacağı bir  yasal sürdürülebilir ortamın yaratılmasını arzuluyoruz ve öneriyoruz” diyerek hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. 
Yiğitcan “Yetkililerimizden beklentimiz onların da hemfikir olduğu gibi bize devletin maddi- manevi sahip çıkması noktasındaki yasal mevzuatı bir an önce yürürlüğe sokmaları ve bizi gelecek kaygısından kurtarmalarıdır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473