banner564

Zarfın içinde 100 bin Euro

‘Mormenekşe’deki Türk arsası, Rum Telekomünikasyon Dairesi’nin Başkanı, ünlü avukat Kittis’i mahkumiyetin eşiğine getirdi

Zarfın içinde 100 bin Euro
banner598
   Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait, Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin, önce bir işadamına, ardından da Rum Telekomünikasyon Dairesi’ne (CYTA) yasadışı şekilde satışıyla ilgili olarak, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan dava devam ediyor. 
   Son duruşmada, bir işadamının ‘rüşvet’ konusunda söyledikleri, Yönetim kurulu Başkanı, ünlü avukat Stathis Kittis’i mahkumiyetin eşiğine getirdi. Kittis, rüşvet olarak 100 bin Euro ve bir de Arsenal forması almakla suçlanıyor. 
   Simerini gazetesi, Larnaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava çerçevesinde tutuklanan EPOET OHO-SEK Sendikası Genel Sekreteri Orestis Vasiliu’nun tanıklarının dinlendiğini yazdı.  Habere göre; Arsenal futbol takımının forması mahkemede delil olarak gösterildi. Rum işadamı Niko Lillis, verdiği ifadede 2011 yılında, yine aynı skandal nedeniyle tutuklanan CYTA Yönetim Kurulu Başkanı Stathis Kittis’e, içinde 100 bin Euro nakit para bulunan bir zarf ve bir de Arsenal forması verdiğini itiraf etti.
   Nikos Lillis’in o dönemde ALKİS futbol takımının, Arsenal takım akademilerinin Larnaka’da antrenman yapması konusunda anlaşmaya vardığını yazan gazete, CYTA’nın politikasında, futbol akademilerine sponsorluk sağlamasının bulunmadığını belirtti.  
   Habere göre Stathis Kittis, o dönemde söz konusu formayı, aynı zamanda mahkemede, Orestis Vasiliu’nun tanığı olarak dinlenen Nikolas Yeorgiadis’e teslim etmiş, Yeorgiadis ise formayı Londra’daki bir yakınına göndermişti.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474