banner564

Anlaşmazlık büyük

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, üçüncü aşamaya geçilmesi için formül arayışında

Anlaşmazlık büyük
banner598
   BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs müzakerelerinin ‘al-ver’ diye tabir edilen üçüncü aşamasına geçilmesi konusunda taraflar arasında anlaşmazlık olması dolayısıyla formül arayışına girdi. 
   Ada’da temaslarda bulunan Eide  Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ile ayrı ayrı görüştü.
   Alithia gazetesine göre; Ada’ya gelirken beraberinde fikirler getirdiğini söyleyen Eide, müzakerelerdeki çıkmazın aşılması ve üçüncü, yani al-ver aşamasına geçilebilmesi için her iki tarafın da kabul edebileceği bir formül üzerinde çaba harcıyor.
   Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Eide’nin heyetiyle Mavroyannis ve Rum müzakere heyeti arasında  yapılan görüşmenin çok iyi bir ortamda gerçekleştiğini söyledi.

Ban’la ortak görüşme yok

   BM Genel Kurulu dolayısıyla New York’a gidecek olan Eroğlu ve Anastasiadis’in Genel Sekreter Ban’la ortak görüşme yapıp yapmayacaklarına yönelik soruya karşılık ise Hristodulidis, şu ana kadar böyle bir görüşme planlanmadığını belirtti ve şunları söyledi:    “Genel Sekreter görüşmelerini sırf bir fotoğraf çekilsin diye yapmaz. Görüşmelerini somut bir şey olduğunda, özellikle de açıklanabilecek bir şey olduğunda yapar. Şu ana kadar böyle bir şey yok. Olması durumunda dahi BM Genel Kurulu’nun yapılacağı hafta, Genel Sekreter’in Genel Kurul’a katılacak devlet ve hükümet liderleriyle görüşmeler yapacağı haftadır. BM Genel Kurulu haftasında liderlerle ortak görüşme yapması kesinlikle söz konusu değildir.”

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474