banner564

18 ay hapis yatacak

Trafik eyleminde taş atarak polis çavuşunda kısmi görme kaybına neden olan Muhammed Mevlan Özmen’in cezası 3 yıl sonra açıklandı 

18 ay hapis yatacak
banner598

 Suna ERDEN

Girne-Değirmenlik dağ yolunda 29 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasını protesto ettikleri esnada, polis memuru Hüseyin Karamustafa ve polis çavuşu Şaban Yeğen’e taş atarak ciddi şekilde yaralanmalarına neden olan Muhammed Mevlan Özmen hakkındaki davadan karar açıklandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Nüvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Umut İnan’ın huzurunda görüşülen davada sanık 18 ay hapse mahkum edildi. Kararı okuyan. Yargıç İnan, sanığın eylemde güvenliği sağlamak amacıyla bulunan iki polis mensubunu darp ettiğini ifade etti.
İnan, sanığın suçu polislere karşı işlemesini, benzeri sabıkası oluşunu ve Yeğen’in gözünde kalıcı hasar oluşmasını sanığın aleyhine değerlendirdiklerinin altını çizdi. 
İnan, sanığın işlediği vahim zarar suçunun toplumda tedirginlik yarattığını belirterek, bu tür suçları işleyen ve işleme eğiliminde olan kişilere karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi. Sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, oybirliği ile 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

Ne olmuştu?
Girne-Değirmenlik dağ yolunda 2016 yılında meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaşamını yitirmişti. Trafik kazası sonrasında 1 Aralık 2016 tarihinde yüzlerce öğrenci ve Sendikal Platform’un katılımıyla Başbakanlık önünde eylem gerçekleştirilmişti. Eylemciler Başbakanlığın sürme demir kapısını kırmış, olaylara müdahale eden polislere saldırmıştı. Çıkan olaylarda Muhammed Mevlan Özmen, attığı taşla polis çavuşu Şaban Yeğen’i ağır yaralayarak, başı ve elmacık kemiğini kırarak, gözünde de ağır hasar görmesine sebep olmuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473