banner564

3 bin yeni kayıt

Asım Vehbi ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na GAÜ hakkında bilgi verdi

3 bin yeni kayıt
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi’nden bir heyet Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı’nda,  gerçekleştirilen kabulde konuşan Girne Amerikan Üniversitesi CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, bu yıl 3 bin yeni öğrenci aldıklarını, Girne kentine ekonomik katkı ve sosyal kültürel hareketlilik getirdiklerini düşündüğünü söyledi. Vehbi, Tıp, Diş ve Eczacılık Fakülteleriyle birlikte 5 yıl içerisinde öğrenci sayılarını 20 bine çıkarmayı hedeflediklerini de vurguladı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da GAÜ’nün devamlı gelişme sağlayan ve KKTC’nin ilk üniversitesi olma özelliği taşıyan bir üniversite olduğunu kaydetti. Üniversitenin gelişimini ilgiyle izlediklerini dile getiren Eroğlu, temennilerinin daha da gelişmesi ve yeni branşlarla KKTC üniversitesi olarak dünyaya hizmet etmesi olduğunu söyledi. 

Gözlükçüler Birliği’ni de kabul etti
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Gözlükçüler Birliği heyetini kabul etti. Birlik Başkanı Hamit Bedel ziyaret sebeplerinin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan yasalarının geçmesi konusunda yardım istemek olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 yıldır gözlükçüler olarak yasa önerisi hazırladıklarını ve Sağlık Bakanlığı’na sunduklarını dile getiren Bedel, kendi mesleklerini koruyan bir yasanın olmadığını, her önüne gelenin gözlükçü dükkanı açabilmesini de doğru bulmadıklarını kaydetti. Türkiye ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde uygulanan yasalar doğrultusunda kendilerinin de ülkeye uygun yasa çalışması yaptıklarına dikkat çeken Bedel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan hazırlanan yasa önerisinin hayata geçmesi konusunda yardım talep etti. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Birliğin yasasının olması gerektiğini dile getirerek, bu konuda gereken mercilerle konuşacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474