banner564

‘Sığınma evi şart’

Kamu-İş, “Kadına yönelik şiddet” konulu seminer düzenledi

‘Sığınma evi şart’
banner598
Kadına yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararıyla ilan edilen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında KKTC’de de bir dizi etkinlik düzenleniyor.  Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), bugün “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında kadın üyeleri için seminer düzenledi. Sendika yetkilileri “Kadına yönelik şiddet” konulu seminerde yaptıkları konuşmalarda KKTC’de kadın sığınma evlerinin yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek seminerin açılış konuşmasında, kadının haklarını korumanın başta Meclis’in sonra mahkemelerin ve sivil toplum örgütlerinin görevi olduğunu kaydederek, “Kamu-İş olarak biz de görevimizi yapacağız, kadın ve insan haklarını koruyan, savunan örgütlerin yanında olacağız” dedi.
Konuyla ilgili Meclis’te yasal mevzuat hazırlanmasını beklediklerini ifade eden Dilek, kısa ve uzun vadeli çalışmaların yanı sıra zihniyetlerin değiştirilmesi, devletin bu hususta da bir politika izlemesi gerektiğini vurguladı.
Sami Dilek, mağdur kadınların korunması ve rehabilite edilmesi için sığınma evleri yapılması gerektiğini de kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473