banner564

45 gün cezaevinde

Yusuf Temli’nin hayatını kaybettiği kazada araç sürücüsü Recap Tuzluca’nın aşırı alkollü olduğu ortaya çıktı

45 gün cezaevinde
banner598

Melin DOBRAN

Girne’de Yusuf Temli’nin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından tutuklanan ve 6 gündür polis gözetiminde tutulan şoför Recep Tuzluca hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlının kaza gecesi aşırı süratli olmasının yanı sıra 186 promil alkollü olduğu tespit edildi. Zanlı dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Girne-Alsancak çevre yolunda geçtiğimiz Cuma gecesi saat 03.30 sıralarında Yusuf Temli’nin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası ile ilgili tutuklanan araç sürücüsü 29 yaşındaki Recep Tuzluca hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Polis gözetiminde 6 gün tutuklu kalan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de duruşmaya çıkarıldı. 

Kaçma ihtimali var
Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, kan örneklerinden alkol testi sonuçlarının çıktığını, zanlının kaza gecesi 186 promil alkollü olduğuna dair tespit yapıldığını belirtti. Polis, zanlının dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olma, alkollü araç kullanma, aşırı sürat ve dikkatsizlik suçlarından yargılanabilmesi için teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının işlediği suçların ağır suçlar olduğunu, ağır ceza mahkemesinde yargılanacağına ve yüksek ihtimalle hapis cezasına çarptırılacağına vurgu yaparak, KKTC’de çalışma izni ile bulunan zanlının kaçma ihtimalinin göz önünde bulundurulduğunu belirtti. Mahkeme, bu nedenle zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474