banner564

75 yerine 105 km

Hilmi Çelebioğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kazaya neden olan Yasin Er’in hız yaptığı ortaya çıktı

75 yerine 105 km
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa - Girne anayolunda 24 yaşındaki Hilmi Çelebioğlu’nun ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili soruşturma devam ediyor. 
Karşı şeride geçip Çelebioğlu’nun aracına çarparak ölümüne neden olan sürücü Yasin Er dün ek tutuklama talebi ile sabahın erken saatlerinde Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Bir firmada dağıtımcı olan zanlının Van tipi aracının üzerinde GPS (araç takip sistemi) olduğunu tespit eden polis, kaza öncesi ve kaza anının raporlarını inceledi.
Yapılan incelemede zanlının anayollarda iş araçları için azami sürat olan 75 kilometre hız sınırını aştığı, 105 kilometre ile giderken direksiyon hâkimiyetini kaybettiği belirlendi.
Soruşturmayı yürüten polis, Lefkoşa - Girne anayolunda Bulut İnşaat önlerinde 24 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Girne istikametine doğru seyreden Yasin Er’in aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu yönetimindeki KS 824 plakalı aracın direksiyon hâkimiyetini kaybedip, orta refüje çarpıp, karşı şeride geçerek normal yolunda seyreden Hilmi Çelebioğlu yönetimindeki HC 688 plakalı araçla çarpıştığını anımsattı.

Sürat yaptı, can aldı
Polis, iki aracın çarpışması sonucu gerçekleşen kazada, her iki aracın sürücüleri Yasin Er ile Hilmi Çelebioğlu, KS 824 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Şahin Sevimli ve HC 688 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Sercan Hallaç’ın yaralandığını yineledi. 
Polis, hastaneye kaldırılan Çelebioğlu’nun aldığı yaralara dayanamayarak yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
Polis, kazada yaralanan Hallaç’ın ise ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığını ve tedavisinin sürdüğünü belirtti. 
Kazanın ardından Yasin Er’in gözaltına alındığını, soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, zanlının kullanımındaki iş aracında bulunan araç takip cihazı üzerinde yapılan araştırmada 75 kilometre gitmesi gereken yolda 105 kilometre ile gittiğinin belirlendiğini açıkladı.
Polis, meydana gelen kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü,  alınacak ifadeler olduğunu belirterek, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar, zanlı hakkında 3 gün ek süre verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473