banner564

Olmazsa erken seçim

Tatar, Kıbrıs ve ekonomi konularında uzlaşabilecekleri partilerle yeni hükümet konusunu görüşebileceklerini söyledi

Olmazsa erken seçim
banner598

 Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, ülkenin ve halkın yararını önemsediklerinden hükümetin çökmesi halinde Kıbrıs ve ekonomi konularında uzlaşılabilecekleriyle yeni hükümet konusunu görüşebileceklerini söyledi.

Tatar, “Hükümet bozulsun da biz hükümete girelim diye bir çabamız yok. Erken seçime de varız. Ama hükümet ortakları en önemli konularda farklı farklı konuşuyor. Bunu halk da biliyor, okuyor, dinliyor. Sonra da hükümet devam ediyor diyorlar. Halka rağmen edeceklerse buyursunlar etsinler” dedi.
Katıldığı bir televizyon programında konuşan Tatar, Türkiye’de son yaptığı temaslarla ilgili bir soruyu yanıtlarken şunları söyledi:
“Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri, Gutteres’in son raporunu değerlendirdik. Sayın Çavuşoğlu ile aynı görüşleri paylaşıyoruz. Sayın Albayrak’la da KKTC’ye kablo ile elektriğin getirilmesini, yaşanan ekonomik sorunları konuştuk. Böylesi toplantılarda KKTC hükümetinin geleceğini tartışmak devlet geleneğine aykırıdır. Böyle bir şey olmaz. Maliye Bakanı Serdar Denktaş, imzalanamayan protokolle ilgili olarak ‘gidin Ankara’ya sorun anlamında bir şeyler söyledi ama ben sormadım.”

Protokol mutlaka imzalanmalıdır
Tatar, hükümetin Türkiye ile mali ve ekonomik protokolü imzalamamakla büyük bir hata yaptığını ve ülkeyi zora soktuğunu savunarak, “KKTC gerçeği ortadadır. Birçok ülke ekonomileri için Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’na başvurur. Bizim ekonomimiz için temel çıpa Türkiye ile imzalanan Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolü’dür. Bundan kaçınamazsınız. Bir şekilde oturup Türkiye ile anlaşmak durumundasınız. Türkiye asla Kıbrıs Türkü’nün kötülüğünü istemez” dedi.

 
“UBP sürekli oyunu artırıyor”
Ersin Tatar, bir soruyu yanıtında, partide genel başkan değişiminden sonra heyecanın arttığını ve bir kaynaşma yaşandığını, hükümetin başarısızlığının da kendilerine puan getirdiğini kaydetti.
Projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tatar su projesini referans göstererek, projenin Milyar liralık proje olduğunu, UBP’nin girişimi ile bu projenin ülkeye kazandırıldığını dile getirdi. Tatar, havalimanı projesi ile ilgili de konuşarak, “Havalimanına gidiyorlar, çok güzel diyorlar. Biz hükümette olsaydık bitmiş olacaktı. Şimdi de kabloyla elektriğin gelmesi için çalışıyoruz “ dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

SİZ GELSENİZ NE OLACAK TATAAAAAAR?????? GELMİŞTİNİZ ZATEN KUZU !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474