banner564

Akıncı ile Biden telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü.

Akıncı ile Biden  telefonda görüştü
banner598
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, dün akşam saatlerinde telefonla kendisini arayan Biden’a, Mont Pelerin’da yaşanan gelişmeleri ve Kıbrıs Türk tarafının tutumunu aktardı.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, ABD Başkan Yardımcısı’na Kıbrıs Türk tarafının çözüm kararlılığını ve bu yöndeki iradesinin devam ettiğini de vurguladığı belirtildi.

Ban ile de görüştü
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün gece, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile görüştü.
Ban, saat 21.00 de Akıncı’yı telefonla aradı. Ban, sürece verdiği desteği yineledi.
Akıncı, Mont Pelerin’de yaşananlarla ilgili bilgi vererek, Türk tarafının yapıcı tutumu ve atmış olduğu olumlu adımları anlattı, 2016 yılında çözüm hedefi ve kararlılığını tekrar etti.

“Çözüm için çaba sarf edilmeli”
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin “twit” atarak duyurduğu resmi açıklamasında ise, Kıbrıs çözüm müzakereleri çerçevesinde liderlerin İsviçre’de gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı.
ise, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’e, “2016’da çözüm” ortak kararlılıklarını sürdürüp, çözüme ulaşmak için ellerinden geleni yapmaları çağrısında bulundu.
Bu tarihi fırsatın, gerginliklerin damgasını vurduğu bir bölgede ve dünyada, yitirilmesine izin verilmemesi gerektiğini belirten Ban, tüm taraflardan, müzakerelerin yeniden başlamasını daha da zorlaştıracak açıklama ve hareketlerden uzak durmalarını istedi.
Ban Ki Moon ayrıca ilgili tüm taraflara da, özellikle garantör devletler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’ye, müzakereler ve Kıbrıs’ın geleceği açısından oldukça kritik olan önümüzdeki günlerde liderlere ellerinden gelen desteği verme çağrısında bulundu.
Görüşmelere ilişkin ayrıntıları Eide’den öğrendiğini kaydeden Ban, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in tüm çabalarına rağmen müzakerelerde arzulanan sonuca ulaşılamadığını ve toprak ayarlamalarındaki kritlerler konusunda uzlaşılamadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474