banner564

Mahkeme affetmedi

Başkasına ait çek yapraklarını çalarak 5 bin TL para temin eden Kadir Garagözcü, bir yıl ceza aldı

Mahkeme affetmedi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 2012 yılında başkasına ait 2 adet çek yaprağını çalarak üzerine 20 bin TL yazıp sahteleyen ve 5 bin TL parayı sahtekarlıkla temin eden Kadir Garagözcü, 4 yıl sonra yargılanarak cezalandırıldı.
Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üye Yargıçlarından Seren Bensen, sanığın 2012 yılının Eylül ayı içerisinde, Salih Şezhade’ye ait araç içerisinde yolcu olarak bulunduğu esnada, Şehzade’nin araç içerisinde olmadığı bir anı fırsat bilerek, müştekiye ait çek defteri üzerinden 2 adet çek yaprağını sirkat ettiğini söyledi. 
Konu çek yapraklarının üzerine toplamda 20 bin 800 tutarında bir miktarı yazarak sahtelediğini de anlatan Bensen, sanığın konu çeklerden bir tanesini Tacim Kayalar ismindeki bir şahsa bozdurarak tedavüle sürdüğünü söyledi.
Sanığın işlemiş olduğu suçun müebbet hapis cezası öngörülebilecek kadar ağır ve vahim suçlar arasında olduğunu vurgulayan Bensen, konu suçların ekonomik ve ticari hayatın işleyişini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. 

Müştekilerin mağduriyetlerini giderdi
Huzurlarındaki meselede sanığın her iki müştekinin de mağduriyetini giderdiğini ve müştekilerin şikayetini geri çektiklerin belirten Bensen, sanığın sabıkasız oluşunu, mahkemede suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını ve konu çek yapraklarından bir tanesini tedavüle sürmeyerek menfaat elde etmemesini de sanık lehinde değerlendirdiklerini, ancak sanığa hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını bildirerek, sanığı 1 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473