banner564

Analiz sonuçları bekleniyor

Ötüken’de ele geçirilen 4 kilo 800 gram uyuşturucuyla ilgili soruşturma henüz tamamlanmadı

Analiz sonuçları bekleniyor
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Ötüken’de, 27 Mayıs 2019 tarihinde ele geçirilen 4 kilo 800 gram uyuşturucuyla ilgili soruşturma sürüyor.
 Suçla bağlantılı tutuklanan Salih Galata ile Şefik Ormancıoğlu, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde soruşturma maksatlı 4 gün ek tutukluluk emri temin edildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, 27 Mayıs 2019 tarihinde saat 11.00 sıralarında, aldıkları bir bilgi doğrultusunda, mahkeme huzurundaki zanlıların tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu ve maddeleri satmak amacı ile müşteri aradıklarını öğrendiklerini söyledi. 
Zanlı Salih Galata’nın polise davet edildiğini ve kendisine aleyhindeki ithamların iletildiğini aktaran Yıldırım, ifadesinde 12 Mayıs 2019 tarihinde, Dipkarpaz’da, Zafer Burnu mevkiinde balık avladığı esnada, kayalıklar arasında uyuşturucu maddeyi mavi bir kova içerisinde gördüğünü söylediğini aktardı. Polis, zanlının ilk etapta uyuşturucuyu almayarak eve geri döndüğünü, ancak aynı günün akşamı aynı yere gidip 10 parça kalıp halinde olan, uyuşturucu maddeyi alarak tasarrufuna geçirdiğini itiraf ettiğini söyledi. 

İnşaata gömdüler
Yıldırım, zanlının uyuşturucu maddeleri bulmasından 2 gün sonra Şefik Ormancıoğlu ile irtibata geçtiğini ve birlikte bir inşaatın avlusuna götürerek gömdüklerini itiraf ettiğini aktardı. Konu yere gidilerek arama yapıldığını aktaran Yıldırım, 10 kalıp halinde toplam ağırlığı 2 kilo 300 gram olan hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.
Zanlı Şefik Ormancıoğlu’nun da aynı gün İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne çağrıldığını ve aleyhindeki ithamların kendisine bildirildiğini aktaran Yıldırım, zanlının, aynı itiraflarda bulunduğunu, ancak farklı olarak, “10 paketten daha fazla uyuşturucu madde vardı” dediğini ifade etti. Zanlı Şefik Ormancıoğlu’nun ifadesi doğrultusunda, her iki zanlının evinde arama yaptıklarını kaydeden Yıldırım, Ormancıoğlu’nun ikametgâhında 1 kilo 150 gram, Galata’nın ikametgâhında ise 250 gram uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. 
Uyuşturucu maddenin bulunduğu bölgede de arama gerçekleştirdiklerini ve 1 kilo 150 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulunduğunu aktaran Yıldırım, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, beklenmekte olan analiz sonuçlarının olduğunu ve telefon dökümü incelemelerinin sürdüğünü belirterek, mahkemeden ek süre talep etti.
Yargıç Dilşah Karayel, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlıların, 4 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
umit tekin
umit tekin - 5 yıl Önce

Bunlar esas BABALARIN ismini vermiyor. Cunku ne de olsa BABA bizleri iceride yalniz birakmaz misali,sucu kendileri kabulleniyor.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474