banner564

‘Artık pembe balonlar yok’

20 yılı aşkın bir süre kanser hastalıklarına karşı mücadele veren Raziye Kocaismail, ilgisizlikten yakınarak eylem şeklini değiştirme kararı aldı

‘Artık pembe balonlar yok’
banner598
Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, “1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” dolayısıyla Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar ile birlikte basın toplantısı düzenledi ve derneğin ay boyunca yapmayı planladığı etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, her yıl Ekim ayında Meme Kanserine karşı Meclis’te düzenledikleri “Pembe Balon” etkinliğini bu yıl düzenlemeyeceğini açıkladı ve “Artık pembe balonlar yok, artık oturma eylemi var” dedi.
Kocaismail, KKTC’nin kanser konusunda yerinde saydığını, hiçbir önlemin alınmadığını ve devletin kansere karşı gereken önemi vermediğini savunarak, “Kanser Savaş Dairesi” kurulması konusunda Ekim ayı içerisinde adım atılmazsa tek başına Başbakanlık önünde oturma eylemi yapacağını bildirdi.
“Kansere karşı devlet ile işbirliği olsaydı bugün kanser vakalarında bu noktada olmazdık” diyen Kocaismail, ülkede vatandaşları rahatlatacak, hastalığın önüne geçilecek ve hastalığın üzerine gidilecek bir devlet otoritesi ve politikasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Etkinliklere destek istedi
Kocaismail, bu ay süresince derneğe gelir getirici etkinlikler düzenleyeceklerini de ifade ederek, herkesi “Balıkçıoğlu-Kabare Tiyatrosu” komedi oyununa davet etti.
Oyuna herkesin katılıp izlemesini ve derneğe katkıda bulunmasını isteyen Kocaismail, elde edilecek gelirin derneğe bağışlanacağını söyledi.
Kocaismail, İskele Belediyesi’nin derneğe verdiği 14 dönümlük yere bir tesis kurulacağını ve bu gelirle oranın telleme işlerini yapmak ve temelini atmak istediklerini belirterek, herkesi tiyatroyu izleyerek destek vermeye çağırdı.

Çağlar: Hastalıktan değil geç kalmaktan korkalım
Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar da, ülkede başarılı bir kanser programı için tam teşekkülü bir sistemin kurulması gerektiğine işaret etti.
Çağlar, kanser hastalığının tüm dünyada giderek artış gösteren önemli bir sağlık problemi olduğuna işaret ederek, verilere göre dünyada yaklaşık 14 milyon yeni kanser vakası bulunduğunu ve 8 milyon kişinin de kanser nedeniyle öldüğünü kaydetti.
Ekim ayının tüm dünyada, Türkiye’de ve ülkede “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” olarak değerlendirildiğini ve bayanların konu hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilerek, erken tanı konusunda bilinçlendirildiğini ifade eden Çağlar, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti.
Çağlar, “Hastalıktan değil hastalıkta geç kalmaktan korkalım. Meme kanserinde erken tanının hayat kurtarıcı olduğunu unutmayalım” dedi.

Balıkçıoğlu’ndan anlamlı bağış
İngiliz vatandaşı Kıbrıslı Türk Osman Balıkçıoğlu, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne (KHYD) tekerlekli sandalye bağışladı.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, bağış Balıkçıoğlu’nun İngiltere’de gerçekleştirdiği çeşitli dayanışma gecesi ve tiyatroları ile kitap tanıtımlarından elde edilen gelirden gerçekleşti.
KHYD Başkanı Raziye Kocaismail, yıllardır dernekten yardım ve emeklerini esirgemeyen Osman Balıkçıoğlu’na teşekkür ederek, “onun koca yürek ve duyarlılığının takdire şayan olduğunu” ifade etti.
Kocaismail, Balıkçıoğlu ailesine sağlık dolu hayat diledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473