banner564

Bağış kutusundan 12 bin lirayı çalıp kaçtılar

Maskeli soyguncu Hazret Ömer Türbesi’ndeki bağış kutusundan 12 bin lirayı çalarak kayıplara karıştı

Bağış kutusundan 12 bin lirayı çalıp kaçtılar
banner598
Alihan PEHLİVAN
Girne Karakum’da bulunan ve önemli bir dini ibadet yeri olan Hz. Ömer Türbesi de hırsızlardan nasibini aldı. Türbeye giren soyguncular içersinde yaklaşık 12 Bin TL olduğu belirtilen bağış kutusunu alarak kayıplara karıştı. Büyük şaşkınlık yaratan olaydan sonra türbeye giden Girne Polisi, gerekli incelemeleri yaparak emare topladı. Bölgedeki vatandaşların ifadeleri ve olay yerinden toplanan emareler ışığında çalışma başlatan polis, sırra kadem basan hırsız veya hırsızları arıyor.

Bağış kutusundaki parayı aldı
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, dün sabaha karşı kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından türbenin ön kapısı kırılarak içeriye girildi ve bağış kutusundaki paralar çalındı.
Bağış kutusunda 12 bin TL olduğu öğrenilirken, soyguncunun maskeli olduğu belirlendi.

Soygunu ziyaretçiler fark etti 
Karakum’da deniz kenarında olan türbenin soyulduğunu, dün ziyarete giden vatandaşlar ihbar etti. Türbenin ön kapısının kırık olduğunu gören vatandaşlar polisi arayarak durumu bildirdi. Türbenin soyulduğu ihbarını alan Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dün sabah saatlerinde olay yerinde inceleme yaptı. Hırsızın türbede para olduğunu bilen bir kişi olabileceği öne sürüldü. 

Allah korkusu da kalmadı
İslam dininin Kıbrıs’taki önemli ibadethanelerinden birisi olan Hz. Ömer Türbesi’nin soyulması karşısında büyük üzüntü duyduklarını söyleyen vatandaşlar, “Bir ibadethanedeki paraları çalan insanda Allah korkusu diye bir şey olmasa gerek” yorumunu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473