banner564

Gençler işsiz

Girne Belediyesi tarafından açılan ve sadece 4 kişinin 2 yıllığına sözleşmeli olarak işe alınacağı münhale 90 mimar ve mühendis müracaat etti

Gençler işsiz
banner598
Ufuk ÇAĞA 
   Girne Belediyesi tarafından açılan ve sadece 4 kişinin, 2 yıllığına sözleşmeli olarak alınacağı münhale 90 mimar ve mühendisin başvurması, ülkemizdeki işsiz üniversiteli sayısının oldukça yüksek olduğunu ortaya çıkardı.
   Girne Belediyesi, başvuru sahiplerinin 32 yaşı aşmamış olmasını şart koşarken, işe alınacak mimar ve mühendisler için ayda 2 bin 500 ile 3 bin TL maaş öngördüğü öğrenildi.
   Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Diyalog’a yaptığı açıklamada 90 başvuru sahibinden 82 tanesinin kriterlere uygun olduğunu ve 4 kişinin mülakat sonucunda belirleneceğini söyledi. Geçtiğimiz hafta içinde başlayan mülakatların önümüzdeki hafta içinde devam edeceğini anlatan Güngördü, bu amaçla kurulan komitede, kendisinin dışında personel müdürü, bir mimar ve bir de mühendisin bulunduğunu belirtti.

Telefonlar susmak bilmedi
   Ülkede işsiz genç sayısının sürekli artması nedeniyle iş bulmak da zorlaşıyor. Özellikle KKTC’deki üniversitelerin, ihtiyaca bakmadan burs verdiklerine dikkat çeken yetkililer “burs veriyorlar, ya da paralarını alarak okutuyorlar ama bu kadar çok mezunun bu ülkede nasıl istihdam edileceğini kimse hesaplamıyor” diyor.
   Diyalog’a konuşan Girne Belediye Meclis üyelerinden biri, münhal ilanı sonrasında telefonlarının hiç susmadığını söyledi. Meclis üyesi şöyle dedi:
   “İşsiz gençlerin aile yakınları ve arkadaşları sürekli arayıp, durdu. İnsanlar haklı olarak yakınlarına destek arıyorlar. Onlara yardımcı olamayacağımı anlatırken çok zorlandım. Ülkemizin bu durumu gerçekten yürekler acısı.”

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474