banner564

Bir gün olur inşallah

Mustafa Akıncı ile görüşen Zülfü Livaneli, “Kıbrıs sorununu çözersen tarihe geçersin” dedi

Bir gün olur inşallah
banner598
Yunanlı sanatçı Maria Faranduri ile birlikte konser vermek amacıyla Kıbrıs’a gelen Zülfü Livaneli,  dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek, çözüm çabalarında cesaretlendirici sözler söyledi. Ada’ya barışın biran önce gelmesini dileyen Livaneli, Akıncı ile Anastasiadis tarafından yürütülen müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasını istedi. Livaneli, Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varılması halinde Akıncı’nın tarihe geçeceğini söyledi.
Akıncı ise yaptığı konuşmada, “Aslında bu sorunu Denktaş ile Makarios’un çözmesini dilerdim” dedi. 
Akıncı, Kıbrıs sorununun çözüm ile ilgili şunları söyledi:  “Ben temenni ederdim ki Denktaş Makarios çözsün bizim kuşaklara bırakmasın. Benim şimdi bir ödevim var benden sonraki kuşaklara daha yaşanası daha güzle barış içinde bir Kıbrıs’ın en azından başlangıcını yapmak. Çünkü bir anlaşmaya imza atmakla barışı yapamazsınız. Sizin yaptığınız aktivitelerle perçinlenir. Biz ilk defa sınırları birlikte geçtik kahve içtik, tiyatroya gittik kültür ve sanatı buluşturarak, iki toplumu yakınlaştırmaya çalışıyoruz”.

Şarkılar birlikte söylendi
Bu arada Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri’nin dün gece ara bölgedeki ortak konserini, her iki toplumdan çok sayıda müziksever izledi.
Konsere, Kıbrıs Türk ve Rum tarafındaki sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanında çok sayıda siyasi de katıldı. 
Ara bölgede dün akşam saat 20.00’de başlayan konseri beş bin civarında Kıbrıslı Türk ve Rum’un izlediği belirtildi.
Şarkıların birlikte söylendiği konserde, Kıbrıs’ta çözüm istenci hep birlikte seslendirildi. Etkinlikte Kıbrıslı sanatçılar Umut Albayrak ile KouilsTheodorou da sahne aldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474