banner564

Bu kavga hepimizin

Diyalog’a konuşan Naimoğulları, bugünkü eylem için halka çağrı yaptı:

Bu kavga hepimizin
banner598

 Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, bugün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde saat 10.00’da toplanarak, eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, Diyalog’a yaptığı açıklamada, hükümetin yaptığı açılımların küçükbaş hayvancı için olumlu olduğunu ancak bu açılımın zamlar dikkate alınmadan olumlu bir açılım sayıldığını söyledi. Polis müdahalelerine de değinen Naimoğulları, Bakanlık önü ve bölgeye bırakılan bazı traktörlerin Polis ve Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından çekildiğini, çekme esnasında bazı traktörlerin zarar gördüğünü, polisin de bölgedeki traktör sahiplerini arayarak, traktörlerini çekmeleri çünkü zarar görebilecekleri uyarısında bulunduğunu söyledi.
Naimoğulları şöyle devam etti:

“Cuma günü istenmeyen şeyler yaşandı. Polis ile hayvancı arasında biber gazı sıkma ve coplama olayı oldu. Polis hayvancıların bakanlığa girmemesi için barikat kurdu. Polisin barikat kurması doğru değildir. Esas tahrik orada oldu. Bir hayvancının tedavisi sürüyor. Belinde sıkıntı var. Birkaç eylemci hastaneye kaldırıldı. Olayların daha fazla artmaması için eyleme hafta sonu ara verdik. Eylem bugün devam edecek. Bazı araçlar polise götürüldü. Araç sahipleri gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bu olaylar nereye gidecek, bilemiyorum.”

Siyaset değil ekmek kavgası
Varoluş mücadelesi içerisinde olduklarını ifade eden Naimoğulları, “Bu zamlarla biz hiçbir şekilde hayvanlarımıza bile bakamayız. Eylem devam edecek. Polis nasıl davranacak bilemiyorum. Bugün daha da kalabalık olacağız. Araçlı veya araçsız birçok katılım olacaktır. Biz para istemiyoruz, biz zam yapılmasın diyoruz” dedi. Bazı açılımlar yapıldığını ancak yeterli olmadığını dile getiren Naimoğulları, “Umarız hükümet ortakları oturup düşünür ve bu insanların ekmek kaygısı içerisinde olduğunu anlar. Bir çözüm noktası bulunur ve bu insanlar evine gider” şeklinde konuştu. 
Naimoğulları, hayvancının siyaset yapma peşinde olmadığını ifade ederek, “Bardağı taşıran yapılan zamlar oldu. Bizim tek derdimiz ekmek kavgasıdır. Çarşamba gününden beridir hep çözüm için uğraşıyoruz” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474