banner564

‘Bu onur köylümüzün’

Alican Kabakçı; Dünya Çiftçiler Birliği tarafından, Ortadoğu, Türkiye ve KKTC özel danışmanı olarak atandı

‘Bu onur köylümüzün’
banner598
Remzi SAMAR
Dünyanın en büyük çiftçi organizasyonu olan Dünya Çiftçiler Birliği (World Farmers’ Organization – WFO) Eski Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakcı’yı Dünya Çiftçiler Birliği’ne özel danışman olarak atadı. 
Konu ile ilgili olarak Diyalog gazetesine konuşan Kabakçı,  Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanlığı zamanında da 1998 yılından beridir kesintisiz olarak Dünya Çiftçiler Birliği’nde görevler aldığını belirterek, “8 seneye yakın Akdeniz Bölgesi Başkan Yardımcılığı görevim vardı. Kendileri de 20 yıl sonra Çiftçiler Birliği Başkanlığımı bildiklerinden dolayı beni geçen hafta İtalya’ya çağırmışlardı. Bu konuyu görüştük. 20 yıllık deneyimimizden yararlanmak istediler. Bu göreve beni layık gördükleri için teşekkür ediyorum” dedi. 
 Kabakçı, Dünya Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu’nun geçen hafta yaptığı toplantıda kendisini Ortadoğu,  Körfez ülkeleri,  Türk Cumhuriyetleri, Türkiye ve KKTC Özel Danışmanlığına atadığını aktardı.
Dünya Çiftçiler Birliği’nin özellikle Birleşmiş Milletler’e (BM) birinci derecede danışmanlık yapan bir kuruluş olduğu bilgisini veren Kabakçı, “ Bunun yanında özellikle gelişen dünya nüfusu ile ilgili üretimin daha etkin ve daha verimli olabilmesi için hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde çiftçi örgütlerini bir arada tutmak ülkeler arası bilgi transferini yapmak gibi çalışmalar yapmaktadır. Bunun yanında Dünya Çiftçiler Birliği’nin şu an 70 ülkeden aşağı yukarı 80 civarında da çiftçi örgütü bünyesinde bulundurmaktadır” şeklinde konuştu. 

“5-6 ülkeden bir tanesiyiz”
“ Baktığımız zaman bu da dünyada aşağı yukarı 500 milyon çiftçiyi temsil eden bir kuruluştur” diyen Kabakçı şöyle dedi:
“ Özellikle ülkemiz açısından baktığımızda KKTC Dünya Çiftçiler Birliği’nde 2 örgütle tam üyelik statüsünde temsil edilmektedir. Biri Toprak Ürünleri Kurumu diğeri de Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’dir. Bu iki kurumumuzun da birer oy hakkı bulunmaktadır. Bu da KKTC’nin Dünya Çiftçiler Birliği içerisinde 2 oy hakkı olduğunu göstermektedir. Oy hakkı yalnız tam üyelerindir. Buna da baktığımız zaman biz 5-6 ülkeden bir tanesiyiz.  

“Bu görevi Kıbrıs Türk çiftçisine verilmiş görüyorum”
Bu görev yalnızca Alican Kabakçı’nın görevi değildir. Bu görevi Kıbrıs Türk çiftçisine verilen bir görev olarak görüyorum. Biz zaten çiftçinin bize verdiği 20 yıllık güven ortamında bu noktalara geldik. 1998 yılından beridir Dünya Çiftçiler Birliği olan ilişkilerimiz yapabileceğimizin en üst düzeyindedir. Dolayısıyla bundan son derece mutluyum. Bir kere daha kendi çiftçimize ve Dünya Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu’na da böyle bir göreve beni layık gördükleri için teşekkür ediyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473