banner564

Yeni açılım

Diyalog’a konuşan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, sınır kapılarında vize uygulamasının sona erdiğini, Derinya’nın açılması için çalışmaların ilerlediğini söyledi

Yeni açılım
banner598
Remzi SAMAR
   İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Kuzey ile Güney Kıbrıs arasındaki karşılıklı geçişlerde vize uygulamasının kaldırıldığını söyledi. Uluçay, bugünden itibaren tüm kapılarda vize işlemi yapılmayacağını, sadece kimlik gösterilmesinin yeterli olacağını söyledi.
   Diyalog’a konuşan Uluçay, “Araçlarıyla seyahat edenler de, işlem için arabalarından inmeyecekler” dedi.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis arasındaki müzakerelerin ilk gününde atılan bu adım nedeniyle memnuniyetini dile getiren Uluçay, dün sınır kapılarında 15 dakikalık bir test uygulaması yaptıklarını ve ortaya çıkan sorunların değerlendirildiğini belirtti.
   Derinya sınır kapısının açılması yönündeki çalışmaların da son aşamaya geldiğini vurgulayan   Uluçay, 7 sınır kapısının kısa sürede açılacağını iddia eden Rum basın haberlerinin anımsatılması üzerine, şu an itibarıyla Derinya sınır kapısının açılışı için çalışıldığını kaydetti.  

Rumlar 7 kapı üzerrinde duruyor
   KKTC Yönertimi öncelikle Derinya sınır kapısının açılması üzerinde dururken, Rum tarafı 7 kapının açılması konusunda ısrar ediyor.
   Lefkoşa’da Baf Kapısı üzerinde duran Rumların, Birleşmiş Milletler yetkilileriyle bir dizi çalışmalar yaptığı belirtiliyor.
   Buna göre, açılması düşünülen yeni kapılar şöyle:
   Athienu (Kiracıköy), Piroi (Gaziler), Lefkoşa’da  Baf Kapısı, Pomo Paşiammo-Aşağı Pirgo,Karavostasio ve Gemikonağı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474