banner564

Bu sorulara cevap verin

Hükümetin farklı açıklamalar yaparak akıl karışıklığı yarattığını ileri süren Harmancı, su yönetimi konusunda açıklama istedi

 Bu sorulara  cevap verin
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, su konusunda varılan uzlaşı metnindeki aksaklıklara yönelik hükümet ortaklarına sorular yöneltti. 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, “Su konusunda bizde artık ne diyeceğimizi şaşırdık. Herkes gibi bizler de farklı açıklamalar nedeni ile büyük bir huzursuzluk yaşıyoruz” diyerek belirsizlikler konusunda hükümet ortaklarına sorular yöneltti. 

İşte o sorular:

1. Metin Bakanlar kurulunda uzlaşıldı mı? Bize 10 Şubat Çarşamba akşamı söylenen uzlaşıldığı idi. Eğer bu konu farklılaşmışsa lütfen hükümetin her iki ortağı ortaklaşa olarak bizlere ve kamuya bilgi versin. 

2. Mevcut metin su-kanalizasyon-yağmur suyu toplama havzaları dahil özel bir şirketin tekelinde işletilmesine olanak veriyordu. Bu konuda hükümet bizlere aktardıklarının dışında bir aksiyon alacak mı?

3. Eğer devredilecekse bu alanlarda ve bağlı alanlarda görev yapan belediye çalışanlarının maliyetleri yasal anlamda güvence altına alınacak mı?

4. Belediye Meclislerince hayır kararı alınıp, belediyeler suyu özele devir etmeyecekse bize sunulan metinde Güzelyurt'dan bize gelen tuzlu suyu Türkiye'den gelen suyla aynı fiyata satılması öngörülüyordu, bu konuda hükümet aksiyonları olacak mı? Eğer mevcut şekli ile kalacaksa metin imzalanacak mı?

5. Belediyelere verilmesi planlanan %10 cirodan pay nasıl dağıtılacak? Metne göre, devrettiğimiz altyapının mevcut durumu ve finansman şekline bakılarak dağıtılacağı. Hükümet hala aynı pozisyonda mı? 

6. %30 ortaklığımız bulunan Haspolat Arırma Tesisi’nin işletme sözleşmesi 8 yıl sonra bitiyor. Bu süre içerisinde ihaleye alacak olan şirket kanalizasyon sistemini Lefkoşa'da bu alana yönlendirecek bunun maliyetleri nasıl hesaplanacak? Şirket işletmeci ile mi anlaşacak ve maliyeti ona göre mi karşılanacak?

7. Belediyelerin mevcut durumda şişmiş kadroları belediyelerin yetkileri de daraltıldığında daha da işlevsiz hale geleceğinden belediyelerin görev ve yetkilerini genişletmek üzere ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

“Rahat bir uyku uyuyabilmek…”
Harmancı, sözlerinin sonunda şu cümleyi kurdu, “Bizlerin de "yüzünün gülebilmesi" ve "rahat bir uyku uyuyabilmemiz" için sanırım ne olup bittiğini bilmemiz gerekiyor. Olayın siyasi boyutlarına inmeden, bunlar sadece belediyeler açısından sorabildiklerim.”

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473