banner564

Çaldıklarını sattılar

Lefkoşa’da üç evden hırsızlık yapan zanlılar cezaevine gönderildi

Çaldıklarını sattılar
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’da birçok eve pencerelerden girip cep telefonları çaldıkları öne sürülen Cumali Karataş ile Muhammed Kadir Varan tespit edilerek tutuklandı. Zanlıların Ağustos – Aralık 2017 tarihleri arasında 3 farklı eve girerek telefon çaldıkları ve bu telefonları satarak paraları harcadıkları açıklandı. Zanlıların birçok sabıkası olduğu belirtilirken iki zanlı teminat için dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada iddiaları aktaran polis, zanlı Cumali Karataş’ın 14 Ağustos 2017 tarihinde Süleyman Taş’a ait eve girerek, bin 500 TL değerindeki Samsung J-7 Prime marka cep telefonunu çaldığını söyledi. Polis, zanlının 28 Aralık tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ve gönüllü ifade verdiğini belirtti. Zanlının ifadesinde 23 Aralık tarihinde yine Lefkoşa’da bir başka şahsa ait evin penceresini açarak içeriye girdiğini ve bin 800 TL nakit para çaldığını ve paraları zanlı Muhammed Kadir Varan ile birlikte harcadığı itirafında bulunduğunu kaydetti. Polis, Varan’ın da tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

İkisi de tutuklu yargılanacak
Polis, zanlı Varan’ın ise verdiği gönüllü ifadesinde 18 Aralık tarihinde Lefkoşa’da Bangladeş uyruklu Muhammed Anamul Haque'nin evine pencereden girerek 500 TL değerindeki Samsung J-1 marka cep telefonunu çaldığı itirafında bulunduğunu aktardı. Polis, zanlıların KKTC vatandaşı olmasına rağmen benzer birçok sabıkası olduğunu belirterek teminata bağlamalarını talep etti. Mahkeme her iki zanlıyı da tutuksuz yargılanmak üzere 1 ay süreyle cezaevine gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474