banner564

Denktaş: “Haklı itirazını selamlıyoruz”

Serdar Denktaş, Mustafa Akıncı’nın Turizm Bakanlığı’nda yaşanan müsteşar ataması konusundaki tavrına destek belirtti

Denktaş: “Haklı itirazını selamlıyoruz”
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Turizm Bakanlığı’nda yaşanan müsteşar ataması konusundaki tavrına destek belirtti.
Denktaş, atama konusunda UBP’yi eleştirerek, “Turizm Bakanlığı ataması ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yasal olduğu kadar, son derece haklı itirazını selamlıyoruz” dedi.
DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş dün yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ortağı UBP kanadında, “Kurultay dengeleri nedeniyle baş gösteren ve Cumhurbaşkanı Akıncı’yı hedef gösteren krizin artık bardağı taşırdığını” ifade etti.
Hükümetin kamu reformunu hedef alan “Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı”nı öteleyerek, kendi adamlarını istedikleri yerlere atamayı tercih ettiğini savunan Denktaş, “Müşavir yaratmayacağız” diyen hükümetin atamalarıyla halkı aldattığını öne sürdü. 
3’lü kararname ile atama yapabilmenin özünde, ilgili bakan, başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın mutabık olarak bu atamayı gerçekleştirmesi olduğuna işaret eden Denktaş, bu atamalarda üç taraftan birinin bu atamayı kabul etmemesi halinde atamanın gerçekleşmeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

Aşıkoğlu’nu UBP atadı…
“Turizm Bakanlığı ataması ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı'nın yasal olduğu kadar son derece haklı itirazını selamlıyoruz. Turizm Bakanı, 1996 yılından beridir var olan turizm politikasını yerle bir edecek bir girişimde bulunmaktadır. Bu süre içerisinde çok bakan değişmiş ancak turizm temel politikasında her bakan işi bilen kişilerle yoluna devam ederek, turizm gelirlerini 835 Milyon dolara ulaştırmıştır.
Mevcut Turizm Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, UBP tarafından atanmış olmasına rağmen turizmin kalkınmasında göstermiş olduğu performans göz önünde bulundurularak görevden alınmamıştır. Kendisini ilk atayan kişi bugünkü UBP yönetimine karşı aday olanlardan birisidir diye performansına hiç değer vermeden, turizmle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan bir başkasının kurultay hesapları ile atanması isteniyor.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2015, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474