banner564

Eide: “Liderlerde istek var”

Eide, mülkiyet konusundaki görüşmelerde de “ciddi bir umut” gördüğünü kaydetti

Eide: “Liderlerde istek var”
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) anlaşmasının 1945’te hayata geçirilişinin yıldönümü, önceki gün akşam BM Günü adıyla Ledra Palace Otel’de resepsiyonla kutlandı.
Resepsiyona Türk tarafından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Müzakereci Özdil Nami; Rum tarafından ise Dışişleri Bakanı Yannakis Kasulidis, Müzakereci Andreas Mavroyannisile yabancı misyon şefleri katıldı.
Etkinlikte konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı EspenBarthEide, BM adaya geldiğinde 19 yaşında olduğunu, bugün ise 70 yaşına ulaştığını anlattı ve “BM ile Kıbrıs uzun bir geçmişi paylaşıyor” dedi.
Bugün çok ilginç ve umut verici bir dönemden geçilmekte olduğunu kaydeden Eide, bir çözümün sadece ada halkları için değil, bölge halkları için de umut kaynağı teşkil ettiğini belirtti.
Mülkiyet konusundaki görüşmelerde de “ciddi bir umut” gördüğünü kaydeden Eide, müzakerelerde aşılması gereken pek pek çok farklılıkların bulunduğunu belirterek “Güven, istek ve liderlik mevcuttur” dedi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’da gecede yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un mesajında, bugün yaşanan sorunların sınırları aştığını ve çözüm için uzlaşıcı anlayış gerektirdiğinin altını çizdiğini ifade etti.
Bu yılki BM Günü’nün temasının “Güçlü BM, Daha iyi bir dünya” olduğunu kaydeden Buttenheim, temanın uluslararası işbirliği ile BM’nin önemini vurguladığını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2015, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473