banner564

Ercan ihalesi tartışıldı

Meclis Genel Kurulu’nda, hayat pahalılığı ödeneği uygulamasının durdurulmasıyla ilgili 5 kararname görüşüldü

Ercan ihalesi tartışıldı
banner598
   Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında dün saat 10.30’da toplanan Genel Kurulun gündeminde, hayat pahalılığı ödeneği uygulamasının durdurulmasıyla ilgili 5 kararname görüşüldü.  KKTC Parlamentosu ile Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu arasında “Dostluk Grubu” oluşturulurken, 
kamuda HP ödeneği uygulamasının bir yıl süre ile durdurulmasını öngören yasa tasarıları onaylandı.
   Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oybirliğiyle kabul edilen Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’nda, 16 üye yer alacak. Siyasi partilerin Mecliste temsil edildiği sayıya göre düzenlenen üyeliklerde, CTP-BG 6, UBP 6, DP-UG 3 ve TDP 1 milletvekiliyle temsil edilecek.
   Bu kararın onaylanmasının ardından UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu’nun “Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Önerisi ile Başbakanlığın “Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi okundu ve oybirliğiyle onaylandı.

Uluçay: En yaşlı üye görevi sürdürsün
   İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, yasa tasarısı üzerine söz alarak, değişiklikle öngördüklerinin; muhtarlığın, dönemi içerisinde boşalması halinde mevcut ihtiyar heyeti arasında yapılacak oylamada en çok oyu alacak kişinin veya sonuç alınmazsa, en yaşlı üyenin görevi sürdürmesi olduğunu ifade etti.
   Uluçay, mevcut yasa ile muhtarlıklara gerek yasanın kendilerine verdiği görevleri yerine getirirken gerekse hizmetlerini daha iyi yürütebilmeleri için yapılan mali katkı ile ilgili uygulamada yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla bazı yeni düzenlemeler getirildiğini kaydetti.

Çavuşoğlu: Teknolojiye alışmalılar
   Nazım Çavuşoğlu da, muhtarlarla ilgili yapılacak düzenleme yanında muhtarların daha iyi hizmet verebilmesi için teknolojiye alıştırılması ve muhtarlık binaları oluşturulması gerektiğini ifade ederek, bunların ek bütçe ile çözülmesi temennisinde bulundu. Çavuşoğlu, bu tasarıya olumlu oy kullanacaklarını söyledi.


Hayat pahalılığı ödeneği bir yıl donduruldu
   Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamalarda kamuda Hayat Pahalılığı ödeneği uygulamasının bir süreyle durdurulmasını öngören yasa tasarıları onaylandı. Maliye Bakanı Zeren Mungan, 2016-2018 Ekonomik Programına yönelik çalışmaların başlatıldığını, çatısının belirlendiğini ifade ederek, KKTC’nin, önündeki 3 yıllık programı planlayacağını vurguladı.

Mungan: Türkiye ile istişarede bulunacağız
   Mungan, programın mali yapısıyla ilgili Türkiye ile istişarede bulunacaklarını ifade ederek, kaynak elde ettikleri Türkiye ile de bu planlamayı paylaşacaklarını kaydetti. 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, hayat pahalılığı ödeneği uygulamasının bir yıl süreyle durdurulmasını öngören 5 yasa tasarısını oyçokluğuyla onayladı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474