banner564

“Örtülü ödenek dâhil”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Kudret Özersay, göreve gelmesi durumunda tüm harcamaların denetlenebileceği şeffaf bir yapı kuracağını söyledi

“Örtülü ödenek dâhil”
banner598
   Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, göreve gelmesi durumunda ilk icraatının tüm harcamaların denetlenebileceği şeffaf bir bütçe olacağını belirterek, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden yapılacak harcamaların ‘keyfi ve istismara açık’ olmaktan çıkarılacağını söyledi.
   Kudret Özersay basın bürosundan yapılan açıklamada, Özersay’ın yaklaşık 23 milyon TL olan Cumhurbaşkanlığı bütçesinin ‘halk yararına’ olacak şekilde tarafsız davranabilecek bir danışma kurulu aracılığıyla, objektif kriterlere uygun şekilde kullanılması yoluna gideceğini söylediği belirtildi. 
   Özersay, başta kadın ve çocuklar olmak üzere, genel anlamda bireylere dönük şiddetin önlenmesi konusunda toplumsal duyarlılığı artıracak çalışmalara maddi ve siyasi destek vereceğini de kaydetti.

Yapacağı ilk icraatını anlattı
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, şöyle devam etti: “İlk icraatım örtülü ödenek de dahil olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak harcamaları denetime açmak ve şeffaf şekilde kullanmak olacak. Bu bütçede yer alan kalemlerin keyfi şekilde harcanmaması, özellikle de siyasi maksatlarla istismar edilmemesi için kamuoyuna sürekli olarak açıklama yapıp bilgi vereceğim; bu harcamaların Sayıştay ve hükümet tarafından etkili şekilde denetlenmesine imkan yaratacağım, bunu talep eden olacağım.”

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473