banner564

Kamuoyu bilgilendirildi

Meral Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Çocuk Odaklı Toplum Projesi”nde gelinen son nokta hakkında basın toplantısı düzenledi

Kamuoyu bilgilendirildi
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Çocuk Odaklı Toplum Projesi”nde gelinen son nokta hakkında bilgi vermek için dün bir basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısı, projenin paydaşlarının da katılımıyla gerçekleştirildi. 
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in ve uzmanların da hazır bulunduğu toplantıda, “Çocuk Destek ve Rehabilitasyon Merkezi” ile ilgili yasa çalışması ve bina projesiyle ilgili sunum da yapıldı. 
Basın toplantısında ilk sözü alan Meral Eroğlu, Türkiye’de Özgecan Aslan adlı genç kızın öldürülmesi olayına değinerek, Aslan’ın ailesine başsağlığı diledi. 
Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Eroğlu, bu olayın sadece Türkiye’yi değil herkesi ilgilendirdiğini, kadına ve çocuğa şiddet ve tecavüzün önlenebilmesi için, kadın erkek ayrımı yapılmadan hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. 
Meral Eroğlu, sağlıklı aile yapısının oluşması için ruh ve bedenen sağlıklı çocukların yetişmesinin şart olduğunu vurguladı. Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Çocuk Odaklı Toplum Projesi”yle sağlıklı çocuklar büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.
Eroğlu, başkent Lefkoşa’da “çocuk destek ve rehabilitasyon merkezi” için hükümetçe arazi tahsisi yapıldığını da açıkladı.
Proje için katkı koyan herkese teşekkür eden Meral Eroğlu, Çocuk Odaklı Toplum Projesi çalışma grubunda yer alanların isimlerini okudu. 
İsimler şöyle : “Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, Hukuk Dairesi’nden Kıdemli Savcı Ahmet Varol, Sağlık Bakanlığı’ndan, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Dr. Emine Güllüelli, Adli Tabip İdris Deniz, Psikiyatr Erdem Beyoğlu, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nden Dr. Mustafa Taşçıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yeşim Gürçınar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Emine İnsay, Polis Genel Müdürlüğü’nden Müfettiş Kerem Kadiroğulları, SOS Çocuk Köyü yetkilisi Ahmet Akarsu, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Akademisyen Nihan Koran, çalışmalara gönüllü katılan Gelişim Psikoloğu Huriye Koruşan, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile personeli.” 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473