banner564

Erken tanı hayat kurtarır

Prof. Dr. Andrieu, kanserin, ilerleyen yıllarda tüm ölümler içerisinde ilk sıraya çıkacağının öngörüldüğü belirtti

Erken tanı hayat kurtarır
banner598
Dünyada ve KKTC’de ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı sorunu olan kanserin, ilerleyen yıllarda tüm ölümler içerisinde ilk sıraya çıkacağının öngörüldüğü belirtildi.
YDÜ açıklamasına göre YDÜ Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, Dünya Kanser Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu günün kanser hakkındaki bilgi ve farkındalığı arttırarak, insanların ve hükümetlerin harekete geçmeleri için teşvik etme, önlenebilir milyonlarca ölümden korunmasını hedeflediğini vurguladı.
Dünyada her yıl 14.1 milyon yeni kanser vakasına rastlandığını ve 8.2 milyon insan kanserden öldüğünü ifade eden Andrieu, kanserde erken tanının hayat kurtardığını hatırlattı.
Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, tıp fakültesinde ve hastane bünyesinde kansere karşı düzenledikleri etkinlikler ve uygulanan tedavilerle ilgili bilgi aktardı.
Küresel olarak kansere karşı mücadeleyi hızlandırmak amacı ile kurulan Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC), 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde birçok ortak kuruluşla birlikte, kansere karşı toplumsal bilinci arttırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlediğini kaydeden Andrieu, “Bu yıl da Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü, internet üzerinden yönetilen bir kampanya ve ‘Uzağımızda Değil’ (Not Beyond Us) sloganı ile yola çıkarak kanser süreci boyunca çözümlerin ulaşılabilecek yakınlıkta olduğunu vurgulamaktadır” dedi.
Andrieu, Dünya Kanser Günü, kişisel, toplu veya hükümet düzeyinde yapılabilecek çok şey olduğu konusunda farkındalık yaratma, bu çözümleri kullanıma sokarak seferber etme ve olumlu değişiklikleri başlatma için benzersiz bir fırsat olarak görüldüğünü de kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473