banner564

“Geleceğe birlikte yürüyeceğiz”

Siber, gerek Türkiye’den gerekse güneyden gelen insanların toprağa tutunarak yaşam kurduklarını ve Kuzey Kıbrıs’ı yurt yaptıklarını söyledi

“Geleceğe birlikte yürüyeceğiz”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, önceki gün akşam İskele’de gerçekleştirilen toplantıya katılarak partililere seslendi ve Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine değindi.
Yapılan açıklamaya göre gecede, CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve CTP-BG milletvekili Ferdi Sabit Soyer de konuşma gerçekleştirdi; CTP-BG Milletvekili ve Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Sekreteri Birikim Özgür ise seçim konsepti, süreci ve takvimi hakkında yaptığı sunumla partilileri bilgilendirdi. 
Siber, gerek Türkiye’den gerekse güneyden gelen insanların toprağa tutunarak yaşam kurduklarını ve burayı yurt yaptıklarını söyledi. Geçmişte farklı hikayeleri olmasına rağmen geleceklerinin ortak olduğunu ve bu geleceğe hep birlikte yürüyeceklerini ifade etti.


Yorgancıoğlu: CTP ilkeri yaratma konusunda marka
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin ilkleri yaratma konusunda marka bir parti olduğunu ve Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez bir kadın cumhurbaşkanının partileri tarafından seçileceğini söyledi.


Talat: Çözüm ile çözümsüzlük arasında …
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu, bu seçimlerin çözüm ile çözümsüzlük arasında yapılacak bir tercih olduğunu ifade etti. 


Soyer: Statükonun baş mimarı gidecek
CTP-BG Gazimağusa Milletvekili, CTP-BG eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, ise şunları söyledi:
“Bu seçimde 22 yıldır bu memlekete başbakanlık yapan, statükonun baş mimarını götürmemiz gerekiyor. Baş mimar giderse statükonun direnişi azalır. Cumhurbaşkanlığına Sibel Siber’i taşımak statükonun kendisinin değişmesine dönük atacağımız pek çok adımın gelmesine katkı sağlar. Ama eğer yorgunluk yılgınlığa, bıkkınlık bezginliğe, kırgınlık kırılmaya dönüşürse kazanan statüko olacak. Bunu değiştirmek için yürüyüşümüzü hızlandırmalıyız. Bir kadını bizim cumhurbaşkanı seçmemiz bütün Ortadoğu halklarına verilecek bir mesajdır.”

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473