banner564

Gülle: Gıda denetimi artacak

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, yıllardır yasalaşmayan Gıda ve Yem Yasası’nı geçen yıl Cumhuriyet Meclisi’nden geçirdiklerini anımsatarak, bunun gıda denetimi açısından çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Gülle: Gıda denetimi artacak
banner598
Yurttaşların, sofrada sağlıklı gıda tüketmelerinin son derece önemli olduğunu da kaydeden Bakan Gülle, gerek Sağlık Bakanlığı’na gerekse Tarım Bakanlığı’na bağlı ekiplerin bu konuda etkin bir çalışma yürüttüklerini belirtti.
Sağlık Bakanı Gülle, özellikle çevre sağlığı ve gıda denetimleri açısından önemli adımların atıldığına dikkat çekerek, Teknecik ve Kalecik elektrik santrallerine filtre takılmasına yönelik adım atıldığını kaydetti.
Mesajında, kanserle mücadelenin üç aşamada gerçekleşebileceğine değinen Gülle, ilk aşamanın; öncelikle insanların bilinçlendirilmesiyle hastalığa erken tanının konmasının sağlanması olduğunu söyledi.
Bir diğer aşamanınsa, hastaların kayıt altına alınması ve ülke genelinde epidemiyolojik çalışma yapılması olduğunu belirten Bakan Gülle, üçüncü aşamanın ise hastalığın tedavi boyutunun olduğunu vurguladı. 
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ayrıca, yeni inşa edilen Onkoloji Merkezi’ne de değindi.
Onkoloji Merkezi’nin, kanser hastalığıyla mücadelede çok önemli bir adım olacağını söyleyen Gülle, radyoterapi ve kemoterapi hizmetlerinin bütünlüklü olarak verilecek merkezin inşaatının, 19 Mayıs 2015 tarihinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473